Haberler

Şehir Dışı Hız Cezalarında Birinci İl Hakkari Oldu

Güncelleme:

Emniyet Müdürlüğünün şehir içi ve ülke çapında kesilen radar cezalarının açıklandığı belgelerde birinci il Hakkari oldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü, şehir içi ve bölge trafik birimlerince ülke çapında kesilen radar cezalarının sonuçlarını açıkladı. Şehir dışında yazılan hız cezalarında birinci il olan Hakkari'de trafik polisleri kış aylarında da denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

HAKKARİ ŞEHİR DIŞINDA YAZILAN HIZ CEZALARINDA BİRİNCİ İL OLDU

Kış şartlarının çetin geçtiği Hakkari'de kış lastiği ve emniyet kemeri takma oranlarının artırılması, vatandaşların aşırı hız yapmamaları için Hakkari Bölge Trafik ekiplerinin denetimleri aralıksız sürüyor. Emniyet Genel Müdürlüğünün önceki gün açıkladığı verilere göre Hakkari, şehir dışında yazılan hız cezalarında ülke genelinde birinci il oldu.

"İNSANLARIN BİLİNÇLERİ ARTIYOR"

Yüksekova ilçesinin girişinde denetim yapan polis ekipleri; kış lastiği, emniyet kemeri ve hız denetimi yaptı. Emniyet kemeri takan sürücülere teşekkür eden trafik polisleri, araçların kış lastiklerini kontrol etti. Aşırı hız yapan sürücülere ceza kesen trafik polisleri, zaman zaman eksi 15 dereceye kadar inen hava sıcaklığına aldırış etmedi.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Suat Doğan, 2013 yılı içerisinde yaptıkları uygulamalarda sürücülere 1 milyon TL para cezası kestiklerini belirterek, "Sadece Yüksekova ilçemizde 1 yıl içerisinde 14 bin emniyet kemeri kontrolü yaptık ama bunu ceza yazmak maksadıyla değil insanlarda trafik bilincini oluşturmak için yapıyoruz. Hava şartlarına göre radar uygulamalarımızı da sürdürüyoruz. Zaman geçtikçe insanlarda trafik bilinci oluşuyor. Gün geçtikçe yazdığımız cezalarda düşüş oluyor. İnsanların bilinçleri de artıyor" dedi.

UYARILAR İŞE YARIYOR

Soğuk havaya rağmen Hakkarili vatandaşların güvenli bir şekilde yolculuk yapabilmeleri için görevlerini yaptıklarını belirten Doğan, "Yüksekova'da kış mevsimi çok çetin geçiyor. Sürücülere yaptığımız ikazlar sonucunda neredeyse artık tüm sürücüler kış lastiği kullanıyor. Kış lastiği takmak, yoldaki kayganlığı önlemek için çok önemli. Malum Yüksekova soğuk bir memleket ve yollarımız sürekli buzlu. Karayolları ekipleri her zaman tuzlamayabiliyor. Daha az kaza, daha az ölüm olsun diye illa ki kış lastiği uygulaması şart. Biz gizli buzlanmaya karşı sürekli Karayolları Şube Şefliğine bilgi veriyoruz, onlar da tuzlama yapıyor. Bazı sürücüler bu gizli buzlanmayı gördükleri halde havaların sıcaklığına aldanarak yaz lastiği takıyor. Kış lastiği takmayanlara ve emniyet kemeri takmayanlara 80 TL para cezası kesiyoruz" dedi.

TRAFİK POLİSLERİ YÜKSEKOVA'DA GÖREV YAPMAKTAN MUTLU

Trafik denetiminde görev yapan trafik polisi memurları Ünsal Erdem ve Garip Çeker de Yüksekova ilçesinde görev yapmaktan mutlu olduklarını belirterek, ellerinden geldiğince sürücülerde trafik bilincini artırmaya çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Suat Doğan Yüksekova Hakkari Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (18)

refzorbeyinoglu81@hotmail.com:

tahsil edilemeyen paralari bdp liler ceplerinden odesin

103
18
yanıtYanıtla
A.B.bicerali10@gmail.com:

İstediğin kadar ceza yaz. Ödenmeyeceğine göre bir anlamı yok.

52
3
yanıtYanıtla
çapanoğluo_korkmaz1972@hotmail.com:

farketmez nasıl olsa biz ordakilerin kaçak elektrik paralarını ödüyoruz cezalarınıda öderiz, fakaaaaat işin birde ahiret boyutu var, işte biz ahirette hepsinin yakasına yapışıp o paraları alıcaaaaaaz, hiç başka yolu yok saygılar

yanıt0
yanıt0
mehmetdeha198686@hotmail.com:

Belkide orada polis kasti olarak fazladan denetim yapıyordur. Siz hiç mi araç kullanırken 120 ise hız sınırınız 121 i bulmadınız? işte orada 121 i de hız ihlali saydıkları ve bunları da hic kacırmadıklarından hakkari 1 numara olmus:)

22
22
yanıtYanıtla
Türkiyempoyrazyeli@gmail.com:

KANUNSUZLUK KARAKTERİ OLMUŞSA BİR TOPLULUĞUN HER KANUNU ÇİĞNEMEKTE MAHZUR GÖRMEZ..! ALLAH ISLAH ETSİN..! MERAK ETTİĞİM ACABA CEZALARI TAHSİL EDEBİLİYOR MU DEVLETİMİZ? YOKSA ELEKTRİĞE OLDUĞU GİBİ TRAFİK CEZASINA DA AF GETİRİYOR MU DOĞUDA?

29
11
yanıtYanıtla
KOSERLİegito47@hotmail.com:

LAN ŞEREFSİZ ORDAKİ POLİSLER İÇLERİNDEKİ HAKKARİ KİNİNDEN YAZIYOR BÜTÜN CEZALARI, YOKSA HAKKARİNİN NÜFUSU NE KADARDIR Kİ TÜRKİYEDE BİRİNCİ OLSUN.

yanıt0
yanıt0
merdanzorbey@hotmail.com:

la kiro kamera kaydi olmadan neyine yazacak o eskiden di salla cezayi, hepsinin goruntusu resmi bizzat gonderiliyor cezayla. Hayatiniz hirsizlik olmus sizin

yanıt0
yanıt0
PIRSUS likalimero79@hotmail.de:

hangi devlettern bahsediyorsun.cocuklarimizi bombalayan devlettenmi.insanlari bombalayip parcalamak sana ne kadar kanuni geliyorsa banada seni yok etmek icin hersey bana o kadar kanuni gelir.ha bunu bilesin

yanıt0
yanıt0
butanzorbey@hotmail.com:

beni neden bombalamiyorlar?

yanıt0
yanıt0
yalanmıfikret_601121@hotmail.com:

iyi keste doğuda kimse ödemezki..siz önce yol kontrolü ve pasaport soran pkk yı durdurun

38
2
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title