Haberler

Şehidimiz Son Yolculuğuna Uğurlandı

Teröristlerin Giresun'da Mayınlı Saldırısında Şehit Olan Jandarma Astsubay Ahmet Eryılmaz, Baba Ocağı Kırıkkale'de 3 Bin Kişinin Katıldığı Bir Törenle Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi.

Şehit astsubay Eryılmaz'ın cenazesi saat 15.00'de Kırıkkale Devlet Hastanesi morgundan alınarak 39 yıl önce doğduğu evinin önüne getirildi. Burada toplanan yüzlerce kişi, terör örgütü aleyhine sloganlar atarak, şehit için dua edip, helallik dilediler. Bu arada evin önünde toplanan yaklaşık 200 kadar kadın sloganlar atıp, 'kahrolsun PKK', 'şehit anneleri burada', 'bir kişi gider, bin kişi doğurur, kökünüzü kazarız' diyerek tepkilerini dile getirdiler.

ANNE FENALAŞTI

Evin önünde toplanan bir grup ilköğretim öğrencisi kız çocuğu 'şehitler ölmez' diye pankartlar açarken, burada şehit için dualar okundu. Şehidin 78 yaşındaki annesi Cennet Eryılmaz, cenaze evin önüne gelmeden önce fenalık geçirdi. Ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şehitin babasının ise yıllar önce vefat ettiği öğrenildi.Şehit astsubay Eryılmaz'ın cenazesi daha sonra baba ocağı evinden alınarak Atatepe Camisine getirildi. Buradaki törene Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, MHP Milletvekili Osman Durmuş, AK Parti Milletvekili Vahit Erdem, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Komutanı Korgeneral Eyüp Kaplan, Jandarma Eğitim Komutanı Korgeneral Osman Eker, Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ata Karkan, şehidin 3 ağabeyi, eşi, kızı, annesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ACILI EŞ TABUTA SARILDI

Burada Eryılmaz'ın eşi Tülay ile 12 yaşındaki kızı Ecem tabuta sarılarak gözyaşları döktü. Şehit astsubayın eşi Tülay Eryılmaz, "Yiğidim bizi bırakıp nere gidiyorsun. Seni böyle mi uğurlayacaktık" diye feryat etmesi yürekleri burktu.Evde fenalaşınca hastaneye kaldırılan anne Cennet Eryılmaz yakınlarının desteğiyle cami avlusuna getirildi. Oğlunun tabutuna sarılan anne Eryılmaz, "Koçum, yiğidim, beni bırakıp nere gittin. Bekle, en yakın zamanda ben de yanına geliyorum. 2 yıldır göremiyordum, seni böyle mi görecektim" diye göz yaşları döktü.

AYNI MAHALLEDE 14'üNCü ŞEHİT

Şehit astsubay Eryılmaz'ın baba ocağının bulunduğu Sanayi Mahallesi'nin 14'ncü şehidini verdiği öğrenildi. Mahalle sakinleri, evlerine Türk bayrakları asarak terörü lanetlediler. Bu arada astsubayın Kırıkkale'nin 149'uncu şehidi olduğu belirtildi.

POLİS ETTEN DUVAR ÖRDü

Kayseri'de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a yapılan yumruklu saldırı nedeniyle Kırıkkale polisi cenazenin getirildiği Atatepe Camisi çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Bir çok yolu trafiğe kapatan ekipler, vatandaşları da cami avlusuna almadı. Şehidin tabutunun etrafında da adeta etten duvar ören polis ekipleri, buraya sadece protokol ve aile yakınlarını aldı. Caminin önünde bulunan caddede toplanan yaklaşık 3 bin kişi, dev Türk bayrakları açarak terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Bu arada caminin etrafında bulunan evlerin balkonlarında ise Türk bayrakları asıldı. Grup içinde tepki gösteren 2 kişi ise gözaltına alındı.

ASKER EMEKLİSİ AĞABEY: BU NEYİN AçILIMI

Şehidin ağabeyi emekli kıdemli Başçavuş Mustafa Eryılmaz ise "Açılım dediler, ama her gün şehitler geliyor. Bu neyin açılımı. Bana mantıksızca ve aptalca geliyor. Her hakka sahipler, daha ne istiyorlar?" diyerek tepkisini dile geterdi.Bu arada şehidin evine gelerek ailesine baş sağlığı dileyen MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş ise çocukların boş yere öldüğünü belirtirken, "Bu savaş mert bir savaş değil, namert bir savaş, kaleşçe bir savaş. Obama emretti, Habur'da karşılandılar. Obama emretti, açılımı yaptılar. O zaman bu çocuklar niye şehit oluyor?" dedi.Şehit Eryılmaz'ın cenazesi Atatepe Camii'nde ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Kırıkkale Şehitliği'nde toprağa verildi.

Fevzi KIZILKOYUN- Erhan GÖĞEM/ KIRIKKALE, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title