Haberler

Sedat Çelikdoğan, Son Yolculuğuna Uğurlandı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sedat Çelikdoğan, son yolculuğuna uğurlandı Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın gelişi ve taziyede bulunması Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'ın gelişi ve taziyede bulunması Eski Başbakan Yardımcılarından Bülent Arınç'ın gelişi ve taziyede bulunması Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un gelişi ve taziyede bulunması Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın gelişi ve taziyede bulunması Cenaze namazının kılınması ve dua edilmesiSedat Çelikdoğan, son yolculuğuna uğurlandı Kalp krizi sonucu vefat eden, merhum Başbakan Erbakan'ın danışmanlarından ESAM Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Çelikdoğan'ın cenazesi toprağa verildi Cenaze namazına, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Maliye Bakanı Ağbal, Milli Savunma Bakanı Işık da katıldı Kalp krizi sonucu vefat eden, merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın danışmanlarından Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Sedat Çelikdoğan, son yolculuğuna uğurlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Sedat Çelikdoğan, son yolculuğuna uğurlandı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın gelişi ve taziyede bulunması

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'ın gelişi ve taziyede bulunması

Eski Başbakan Yardımcılarından Bülent Arınç'ın gelişi ve taziyede bulunması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un gelişi ve taziyede bulunması

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın gelişi ve taziyede bulunması

Cenaze namazının kılınması ve dua edilmesi

Sedat Çelikdoğan, son yolculuğuna uğurlandı

Kalp krizi sonucu vefat eden, merhum Başbakan Erbakan'ın danışmanlarından ESAM Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Çelikdoğan'ın cenazesi toprağa verildi

Cenaze namazına, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Maliye Bakanı Ağbal, Milli Savunma Bakanı Işık da katıldı

Kalp krizi sonucu vefat eden, merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın danışmanlarından Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Sedat Çelikdoğan, son yolculuğuna uğurlandı.

Gölbaşı Merkez Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazına, Çelikdoğan'ın yakınları, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, eski Başbakan Yardımcılarından Bülent Arınç, Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, eski bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çelikdoğan'ın cenazesi, eski Diyanet İşleri Başkanlarından Lütfi Doğan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, Gölbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Ramazan Bayramı için Mersin'in Anamur ilçesine giden Çelikdoğan, kalp krizi geçirerek vefat etmişti.

- Prof. Dr. Sedat Çelikdoğan

1943'te Manisa'da doğan Çelikdoğan, İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü bitirdi. Aynı üniversitede yüksek lisans, doktora yapan ve doçent unvanı alan Çelikdoğan, 1996-1997 yıllarında Başbakanlık Başmüşaviri olarak görev yaptı.

Stratejik Araştırmalar ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (SATEM) Başkanlığı, D-8 Ülkeleri Sanayi ve AR-GE Projeleri Koordinatörlüğü, Beltaş Yönetim Kurulu Başkanlığı, SAM Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanlığı, Hema Koordinatörlüğü, TÜBİTAK Mühendislik Araştırma Grubu Üyeliği, Orta Doğu Rulman Sanayi ve Ticaret Genel Müdürlüğü, Türk Motor Sanayi AŞ (TÜMOSAN) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulunan Çelikdoğan, Enerji Bakanlığının başkanlığında yürütülen Milli Rüzgar Enerji Sistemi (MİLRES) projesinde görev aldı.

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümüne 2014'te profesör olarak atanan Çelikdoğan, OSTİM Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği ve Yavuz Mühendislik AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı ile ESAM Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.

Merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın asistanlığını yürüten ve halihazırda OSTİM'de milli tren, milli otomobil gibi önemli projeleri yakından takip ederek belli bir seviyeye getirmeyi başaran Çelikdoğan'ın yurt içi ve yurt dışında yayınlanmış çok sayıda bildiri ve makaleleri bulunuyor. Çok iyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilen Çelikdoğan, evli ve 4 çocuk babasıydı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Kılıçlar Mustafa Kamalak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title