Haberler

Savcıyı İnandıramadı

Cumhuriyet Savcısı, Faruk Gündem'in Ölümüne Neden Olan Kaza Sonrası 'Ben Çarptım' Demesine Rağmen, Davayı AKP Mersin Milletvekili Ali Er'e Değil, Direksiyonda Olduğu Söylenen Oğlu Hasan Er'e Açtı.

Mersin Cumhuriyet Savcısı Ramazan Kepoğlu, Faruk Gündem’in ölümüne neden olan kaza sonrası "Ben çarptım" demesine rağmen, davayı AKP Mersin Milletvekili Ali Er’e değil, direksiyonda olduğu söylenen oğlu Hasan Er’e açtı. Savcılık, Milletvekili Er hakkında da "yalan beyan" fezlekesi hazırladı. Er, milletvekilliği sona erdikten sonra yargı önüne çıkacak.

AKP Mersin Milletvekili Ali Er’e ait otomobilin 28 Temmuz gecesi çarptığı TEDAŞ memuru Faruk Gündem’in (48) ölümüyle ilgili soruşturmayı tamamlayan Mersin Cumhuriyet Savcısı Ramazan Kepoğlu davayı açtı.

Kaza sonrası karakola giden Ali Er’in, "Otomobili ben kullanıyordum" demesine karşın savcı davayı milletvekilinin oğlu Hasan Er’e (22) açtı, ayrıca Ali Er hakkında "yalan beyan" fezlekesi hazırlandı.

AKP Mersin Milletvekili Ali Er’e ait 06 ALA 96 plakalı otomobil, Soli Kavşağı’nda bisikletiyle giden Faruk Gündem’e çarptı. 3 çocuk babası Gündem, olay yerinde yaşamını yitirirken, otomobil terk edildi.

TV’DEN YAYIN

Bir süre sonra Mezitli Polis Merkezi’ne giden Milletvekili Er, kullandığı otomobille birine çarptığını ileri sürdü.

Milletvekili Er’in kaza haberinin televizyonda yayınlanması üzerine, olaya tesadüfen şahit olan Mersin İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli Başçavuş Olcay Gözübüyük, er Murat Yıldız’ın kullandığı araçla görevden dönerken kazayı gördüklerini, otomobili kullanan kişinin milletvekili olmadığını öne sürdü.

Tanık olarak dinlenen başçavuş ile yanındaki askerler, otomobili Hasan Er’in kullandığını söyledi. Ancak Ali Er, "Otomobili kullanan bendim. Jandarma aracındakiler neden böyle beyan verdiler bilmiyorum. Oğlum önde, eşim ise arka koltukta oturuyordu" dedi.

71 GÜN SONRA

Kazadan 71 gün sonra, Bilkent Üniversitesi öğrencisi Hasan Er hakkında Mersin 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde "taksirle ölüme sebep olmak" suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İddianamede önümüzdeki günlerde tutuksuz olarak hákim karşısına çıkacak olan Hasan Er’in ehliyetine el konulması istendi. Ali Er ve eşi için "yalan beyan" fezlekesi de hazırlanıp dava tamamlandıktan sonra işlem yapılmak üzere TBMM Başkanlığı’na gönderilecek.

Er hakkında ancak, milletvekilliğinin sona erip dokunulmazlığının kalkmasından sonra adli takibat yapılabilecek.

’Ben çarptım’ demişti

Mersin Milletvekili Ali Er, kaza sonrası sonrası karakola giderek, "Birine çarptım" demişti. Er, oğlu Hasan ve eşinin ise arka koltukta oturduğunu söylemişti.

Kazayı yapan araçtaki sürücüyü askerler gördü

Savcı Ramazan Kepoğlu’nun hazırladığı iddianamede, "Her ne kadar Ali Er, aracın şoförünün kendisinin olduğunu beyan etmiş, eşi Zeliha Er beyanı doğrulamış olsa da 500-600 metre geride, kazaya karışan aracı gören ve kural ihlalleri yaptığı için dikkatlerini bu araca yönelten askerler kazadan 1-2 dakika önce aracı gördüklerini, aracın sürücüsünün Ali Er değil, Hasan Er’in olduğunu beyan etmişlerdir. Üzerine atılı bulunan suçu işlediği kanaatine varılan şüphelinin ’taksirle ölüme sebep olma’ eylemine uyan sevk maddeleri uyarınca cezalandırılması talep olunur" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title