Haberler

Savcı Pistorius'un Cezaevine Dönüşü İçin Üst Mahkemeye Başyvurdu

Güney Afrika'da bir savcı, geçen ay cezaevinden ev hapsine çıkan rekortmen paralimpik atlet Oscar Pistorius'un yeniden cezaevine dönüşünü öngören bir dava süreci başlattı.

Güney Afrika'da bir savcı, geçen ay cezaevinden ev hapsine çıkan rekortmen paralimpik atlet Oscar Pistorius'un yeniden cezaevine dönüşünü öngören bir dava süreci başlattı.

Savcı Gerrie Nel, Pistorius'un ev hapsine çıkarılmasına temel oluşturulan "suç oluşturan adam öldürme" suçu yerine "cinayet" suçundan yargılanması talebiyle yüksek mahkemeye başvurdu.

Güney Afrika'da, "şartlı tahliye" düzenlemelerine göre, "suç oluşturan adam öldürme" suçundan normal koşullarda bir katil 15 yıl hapis cezasına çarptırılıyor ve aldığı cezanın 6'da 1'i kadar süreyi geçirdikten sonra serbest kalabiliyor; ancak, cinayet suçundan hüküm giyenler bu maddeden yararlanamıyor.

Model ve hukukçu sevgilisi Reeva Steenkamp'ı vuran Pistorius mahkemede verdiği ifadede eve soyguncu girdiğini sanıp silahını ateşlediğini ve kız arkadaşını yanlışlıkla vurduğunu söylemişti. Steenkamp'ın yakınları Şartlı Tahliye Kurulunun kararıyla Pistorius'un hapis cezasından kolay kurtulduğuna inandıklarını söylediler.

Kız arkadaşını 14 Şubat 2013'de evinde öldürme suçundan 5 yıl hapse mahkum olan Pistorius 20 Ekim'de hapisten çıkartılıp ev hapsine alındı. Pistorius'un 20 Ekim'den sonraki geri kalan cezasını amcasının Pretoria'daki evinde göz hapsinde geçirecek.

1986 yılında Güney Afrika'nın başkenti Johannesburg'da iki fibula kemiğinden yoksun doğan Oscar Pistorius bacaklarındaki karbon fiber özel ekipmanlarıyla paralimpik koşulara katılmış ve rekordan rekora koşmuştu.

Ev hapsi koşullarının açıklanmamasına rağmen psikiyatrist tedavisine devam edecek Oscar Pistorius'un silah taşıyamayacağı ve yurtdışına çıkma yasağı koşullarına dikkat çekildi. Paralimpik atlet, çocuklara yardım kuruluşlarında kendisine iş baktığını söyledi.

(Fotoğraflı) - Johannesburg

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Reeva Steenkamp Oscar Pistorius Güney Afrika Gerrie Nel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title