Haberler

Savcı Demir'in İtirazına HSYK'dan Ret

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sehven ifadeye çağıran Savcı Mehmet Demir'in itirazını HSYK reddetti.

İstanbul cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ifadeye çağırmıştı. Daha sonra Kılıçdaroğlu'nu sehven ifadeye çağırdığını açıklayan Savcı Demir, HSYK tarafından geçici yetkilendirme ile Edirne Adalet Sarayı'nda görevlendirilmişti.

YENİDEN İNCELEME İSTEMİŞTİ

Savcı Mehmet Demir, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesi'ne itiraz ederek, yaptığı işlemin 'sehven' olduğunu, bu işlemi görevi gereği yaptığını, ayrıca yaptığı işlemin yaptırımının da bu olmadığını belirterek 'geçici yetki'nin kaldırılmasını istemişti.

İŞBAŞI YAPACAK

HSYK, Savcı Demir'in yeniden inceleme talebini oy çokluğu ile reddetti. Üyelerden Dr. Teoman Gökçe, Savcı Demir lehine oy kullanırken, başkan ve 5 üye aleyhine oy kullandı. Ret kararının bir örneğini geçtiğimiz Cuma günü alan Savcı Demir, bugün Edirne Adalet Sarayı'na giderek işbaşı yapacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

BİR VATANDAŞ:

ÖNÜMZDEKİ SEÇİM LERDE MİLLET VEKİLLİĞİN NASILOLSA GARANTİ KORKMA SEN NASIL OLSA SÜPER YAĞCILIĞINI YAPTIN TAYİP SENİ ÖDÜLSÜZ BIRAKMAZ

17
7
yanıtYanıtla
İHSAN AKDEMİR:

BAY KEMAL AYIP ETTİ insanlar hata yapar savcı hakım müdür bürokrat hata yapamazmı bır genel başkanın devletın savcısına bu kadar yüklenmek dogru degıl büyük ınsanlar ufak tefek hataları görmezler savcıyla ugraşmakta onun makamına ve karıyerıne yakışmaz bay KEMAL KILIÇDAROGLUnun bizden farkı nedır bırde ifade verse ne olur bu kadar büyütmege ne gerek var sayın savcıya karşı ayıptır günahtır muhalefette olan bay KEMAL BIR SAVCIYLA BÖYLE UGRAŞIYORSA KAZARA İKTIDAR OLSA VAY 76 MILYONUN HALINE

5
11
yanıtYanıtla
BAY KEMAL Mİ ATAMIŞkamiltas@gmail.com:

Atamayı hsyk yapmış ihsan, aç bak öğren hsyk nedir kim atar ne iş yapar.

yanıt0
yanıt0
FİKİR:

İş bilmeyen savcıya böyle yaparlar.

11
5
yanıtYanıtla
SADETTİN:

BU KUKLA SADECE RTE NİN SAVCISI OLABİLİR. ÖNÜNE BİR YAZI KONULUR BU KUKLA ONU OKUR. BU ADAMLARDA LİYAKAT SIFIRDIR. MEMURSEN ÜYELERİ GİBİ SÖZDE YÜKSEK LİSANS YAPMIŞTIR. 2YILDA ARAŞTIRMASI GEREKEN MAKALELER TEZLER OLMASI GEREKİRKEN 4 AYDA HİÇ OKULLARA GİTMEDEN TOPLANMA MERKEZİNDE BAŞKALARININ TEZLERİNİ DEĞİŞTİREREK YÜKSEK LİSANS. EĞİTİMİN HALİNİ HUKUKUN HALİNİ VARIN SİZ DÜŞÜNÜN.

12
0
yanıtYanıtla
eren:

İyi olmuş adalet yerini bulmuş. Hakkariye sürülmeliydi......

8
3
yanıtYanıtla
Isımsız:

Bir Savcı , oluşan yada yapılan herhangi bir şikayet üzerine görevini yapmak zorundadır ve bence 0 görevini yapmıştır. Ama bazıları galiba biraz siyası taraf tutuyorlar gibi görünüyor bu olayda.

0
10
yanıtYanıtla
adalet:

yter artık savcılarımıza kimse baskı yapmasın onlar adaletin temeli onlara da böyle yaparsanız yarın nasıl tarafsız karar verecekler hakimin savcının işine karışılmaz

2
5
yanıtYanıtla
ALİali20@hotmail.com:

Sizin gibiler yüzünden adam olmuyor ya bu ülke makarnacılar sizi...

yanıt0
yanıt0
GURBETCI:

SEVHEN .NEDIR ?

2
2
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title