Haberler

Savaş Ay'ın Adı Adana'da Ölümsüzleştirilecek

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti grubu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta gazeteci Savaş Ay'ın isminin bir bulvara verilmesini teklif etti.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti grubu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta gazeteci Savaş Ay'ın isminin bir bulvara verilmesini teklif etti. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, teklife sıcak baktıklarını açıkladı.

Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı 1. oturumu, meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın yönettiği oturumda gündem dışı söz alan AK Partili Abdullah Doğru, geçtiğimiz günlerde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Savaş Ay'ın Adanalı olduğunu hatırlatarak, "Savaş Ay, her zaman, her ortamda baskı görse bile tarafsızca haber yapabilen büyük bir usta idi. Meclis olarak bizler de hemşerimizin adını uygun görülen bir bulvara vermeliyiz. AK Parti grubu olarak bunu teklif ediyoruz" dedi.

Doğru, 10 Kasım'da Atatürk Parkı'nda düzenlenen anma töreninde yaşanan gerginlik için de şunları söyledi:

"Mustafa Kemal Atatürk'e bütün Türkiye'nin minnet borcu var. Ama birileri, Atatürk'ü sahiplenme adına diğer insanları dışlamamalı. Bir kentin valisini, Atatürk'ü anma programında, herkesin ondan alacağı dersleri bir kez daha gördüğü bir yerde bu tür davranışların sergilenmesi sadece Adana'ya zarar verir."

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da Savaş Ay'ın isminin bulvara verilmesine yönelik teklif hakkında İHA muhabirine yaptığı açıklamada, teklife sıcak baktıklarını belirtti. Teklifin gelecek meclis toplantılarında görüşüleceğini bildiren Aldırmaz, usta gazeteciye layık bir bulvara veya mekana adının verileceğini kaydetti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zihni Aldırmaz Ak Parti Savaş Ay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title