Haberler

Şarkılı, Türkülü Eylem

TBMM'ye Taslak Halinde Sunulan Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu'nun Geri Çekilmesi İstendi.

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Bitez Beldesi'nde, çevreciler tarafından kırsal alanda düzenlenen pankartlı alkışlı eylemde TBMM'ye taslak halinde sunulan Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu'nun geri çekilmesi istendi. Mavi Yol Platformu Tabiat Kanunu İzleme Girişimi adına açıklama yapan Filiz Dizdar, ''Doğal yaşama sahip çıkılması için bu yasa taslağının geri çekilmesini istiyoruz' dedi.

Bitez'de, 1. derece doğal SİT alanı olan Akvaryum Koyu yakınında, Mavi Yol Platformu tarafından düzenlenen eyleme yaklaşık 30 sivil toplum örgütü temsilcisi destek verdi. Ellerinde, çevrenin, doğal yaşamın yok edilmesini ve yok edilmesine göz yumanları kınayan çeşitli pankartlar taşıyan eylemciler, yürüyüş sırasında, çeşitli şarkı ve türküler de söyledi.

Yürüyüşün sonunda, Mavi Yol Platformu Tabiat Kanunu İzleme Girişimi adına açıklama yapan Filiz Dizdar ''Doğal yaşama sahip çıkılması için bu yasa taslağının geri çekilmesini istiyoruz. Üniversiteler, ilgili meslek odalar, sivil toplum kuruluşlarıyla, uluslararası kriterlere uygun hazırlanacak yeni yasa taslağında tüm canlıların yaşam hakkının dikkate alınmasını, bilim adamlarından ve koruma konusunda tecrübeli uzmanlardan oluşan, tarafsız, özerk ve sadece başbakana bağlı Doğa Koruma Kurulları oluşturulmasını istiyoruz' dedi. Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu'ndaa yer alan bazı maddeleri okuyan Filiz Dizdar'ın sözleri, sık sık, ''Yalan, yalan' diye bağıran çevreciler tarafından kesildi.

Türkiye Yeşilleri Üyesi Cüneyt Karaloğlu da 1 Aralık Çarşamba günü, Türkiye Yeşilleri Başkanı Yüksel Selek ve bir grup çevreciyle, Brüksel'de, Avrupa Parlemamtosu'nu ziyaret ederek, söz konusu taslağının yasallaşması halinde ortaya çıkacak tehlikeleri anlatacaklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title