Haberler

Sarıyer'de Lüks Otomobildeki İnfazın Perde Arkası

Güncelleme:

İstanbul'da kırmızı ışıkta lüks otomobil içinde infaz edilen Ali Ekber Akgün'ün, uluslararası uyuşturucu paylaşım savaşına kurban gittiği ortaya çıktı.

İstanbul Sarıyer'de dün cadde ortasında mafya usulü cinayet işlendi. Hollanda emniyeti ve mafyası tarafından da aranan Ali Ekber Akgün'ü takip eden katiller, Akgün'ün aracını kurşun yağmuruna tuttu. Olay şöyle meydana geldi. Saldırganlar, Bentley marka lüks aracıyla yola çıkan Akgün'ü takip etti. Akgün'ün aracı İstinye'de kırmızı ışıkta durunca, şoför camından kurşun yağdırdılar. Ali Akber Akgün aracın içinde can verdi.

KİMYASAL ALİ LAKABIYLA TANINIYOR

Posta'nın haberine göre; Ali Ekber Akgün Hollanda'da Türkiyemspor'da futbol oynadı ve yöneticilik yaptı. Hollanda'da "Kimyasal Ali" lakabıyla bilinen Akgün, ruhsatsız silah taşıma nedeniyle hapis cezası almıştı. Lüks otomobil düşkünlüğüyle bilinen Ali Akgün uyuşturucu baronları arasındaki hesaplaşmalardan sıyrılarak yüklü miktarda para elde etti.

FUTBOLDAN MAFYAYA

Ali Ekber Akgün, Türkiyemspor'da oynadığı dönemde anlaşmazlık yaşadığı kulüp başkanı Nedim İmaç'ı tehdit etti. Türkiyemspor'da tam 16 yıl başkanlık yapan İmaç, Şubat 2007'de Amsterdam'da kimlikleri tespit edilemeyen birkaç kişinin silahlı saldırısı sonucu hayata gözlerini yumdu. İmaç'ın kafasına isabet eden 3 kurşunla öldürülmesi, katillerin profesyonel olduğu iddiasını gündeme getirdi. Ali Akgün, bu cinayetin bir numaralı şüphelisi olarak yargılandı.

Akgün, Hollanda, Almanya ve Türkiye üçgenindeki uyuşturucu baronlarının savaşından büyük güç elde etmişti. Ancak bu güç onun sonunu hazırladı. Baronlar peşine düştü. Akgün önce Dubai'ye, sonra Türkiye'ye kaçtı. Ancak bu kaçış dün öğlen sona erdi ve öldürüldü. Hollanda basınına göre, bu cinayetin arkasında Karadeniz çetesi yer alıyor.

11 YILDIR SÜREN SAVAŞ

Ali Akgün'ün de adının geçtiği Vaniköy Baskını uzun süre konuşulmuştu. 9 yıl önce Hollanda'ya gönderilen 5 milyon dolarlık bir uyuşturucu sevkiyatının ardından ortak iş yapan iki çete arasında kanlı bir hesaplaşma başladı. Para paylaşımından çıkan kanlı uyuşturucu savaşı Ertuğrul Yılmaz 2003'te Almanya'da kafasına tek kurşun sıkılarak öldürülmesiyle başladı.

Uyuşturucu şebekesini yönettiği ileri sürülen ve o yıllarda Hollanda'da yaşayan Atilla Önder ile Fikret Eskin, Adıyamanlılar Çetesi'nin lideri Ramazan Özaslan'ı bu cinayetten sorumlu tuttu. Hollanda ve Almanya'da bu savaş devam etti. 2 uyuşturucu çetesi arasında süren çatışmalarda 4 kişi yaralandı. Savaş İstanbul'a sıçradı. İki çetenin 5 milyon dolarlık uyuşturucu parası anlaşmazlığı, İstanbul'da 300 polis ve helikopter eşliğinde yapılan operasyonla doruk noktasına ulaştı. Ancak bu operasyon da yetmedi.

"SON NOKTA" VE "NEMRUT" OPERASYONU

2005'ten beri iki çeteyi takibe alan polis, 5 kişinin öldürüldüğü savaşı bitirmek için 2007'de Karadenizliler çetesine "Son Nokta", Adıyamanlılar çetesine de "Nemrut" adıyla operasyonlar düzenledi. Dün öldürülen Ali Akgün'ün adı bu iki operasyondan sonra daha sık anılmıştı. Hollanda basınında yer alan haberlere göre Adıyamanlılar çetesine yakın olan Ali Akgün'ü Karadenizliler çetesi öldürdü.

BAKAN ALA'DAN SALDIRI AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul'da katıldığı program sonrası gazetecilerin sorularını Sarıyer ve Nişantası'ndaki kanlı saldırılarla ilgili soruları yanıtladı.

"İki saldırı arasında bağlantı var mı" şeklindeki soruya Bakan Ala, "Ciddiyetle arkadaşlar bu konunun üzerinde duruyor. Şu an elimizde şudur diyebileceğimiz bir done yok. Vardır da diyemeyiz yoktur da diyemeyiz. Delillere göre değerlendirme yapabiliriz. Şu an olay yeni. Kısa sürede açıklığa kavuşturulabilir" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ali Akgün İstanbul Sarıyer Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu?
500

Yorumlar (52)

mülayim taktak:

efendim bendeniz de bir mafya kurmak istiyorum. fakat bu konuda hiç bilgim ve tecrübem yok. beni aydınlatırsanız sevinirim. mafya ruhsatını nereden alacağım, yıllarca yakalanmadan bu işi yapmanın sırrı nedir, kaç eleman çalıştırmalıyım, elemanlara ssk şart mı, bu işin aylık geliri ve yıllık vergisi ne kadardır, ucuz mermi ve silahı nereden bulabilirim ?beni aydınlatırsanız çok memnun olurum efendim. saygılar. . .

44
0
yanıtYanıtla
allohasan:

arabaya yazık olmuş

43
0
yanıtYanıtla
erhan:

Ben mayfa ve karanlık işlere bulaşanları pek tavsip etmem ama kürtlere karşı karadenizlilerin bu mücadelesini sonuna kadar desteklerim. . . .

23
14
yanıtYanıtla
X-RAY:

MAFYAYI BİTİRDİK DİYENLER ACABA NEYİ BİTİRDİ,

34
0
yanıtYanıtla
sedat:

Allah belasını vermis pisliğin

31
3
yanıtYanıtla
murat:

bu uyusturucu saticisi kurd kekosunu vuran karadenizlilere helal olsun gelmis hollandadan o zehiri istanbuldada satmaya calismis cok sukur karadeniz ceteleri yeniden diriliyor artik size rahat yok kurd kekolari birde alaattin cakici disari ciksa cok iyi olacak

18
13
yanıtYanıtla
taner:

bu kurdlerin hakkindan ancak boyle karadenizliler gelir birakalim boyle boyle vursunlar hepsini

16
15
yanıtYanıtla
KuzgunMobil-IOS:

Su testisi su yolunda kırılır

30
0
yanıtYanıtla
hedef turan:

yaşasın TÜRK mafyası

5
22
yanıtYanıtla
Fero:

Eğer böyle devam ederse devlet otoritesini kaybeder. İnsanlar karamsarlığa ve korku dolu bir yaşama itilir. Bu da devletin devlet olma vasfını yitirdiği anlamına gelir. Tam da bu noktada sayın başbakanın kamu düzeni dediği söz akla geliyor ki bu da en büyük en ivedi kamu düzenidir. Meksika''ya baktığımız zaman Devletin önemli bir kısmı ya mafya ya da korkudan ses çıkaramıyor, halkın ise bir kısmı bunu kanımsamış ve hergün onlarca insan ölüyor. Şİmdi yok k. deniz yok kürt mafyası zırvalarından çok genel olarak bakmak lazım bu duruma. . .

27
0
yanıtYanıtla
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title