Haberler

Sarai Sierra Davasında Flaş Gelişme

Güncelleme:

Sarai Sierra'nın katili Ziya Tasalı'nın raporunda 'akıl hastalığı ve zayıflığı saptanamadığı, cezai sorumluluğunun tam olduğu' belirtildi.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Sierra’nın öldürülmesine ilişkin davada mahkeme, katil zanlısı Ziya Tasalı’nın Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Gözlem İhtisas Dairesi’ne sevk edilip, yeteri kadar gözleme tabi tutulmasına ve suç tarihi itibariyle herhangi bir akıl hastalığı ve zayıflığı bulunup bulunmadığına dair kesin rapor alınıp gönderilmesine hükmetmişti. Mahkemenin kararı üzerine Adli Tıp Kurumu katil zanlısı Ziya Tasalı’yı Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk etmişti. Hastanenin hazırladığı rapor mahkemeye ulaştı. Mahkemeye ulaşan raporda, "Ziya Tasalı’da akıl hastalığı ve zayıflığı saptanamadığı, cezai sorumluluğunun tam olduğu" belirtildi.

Raporda, “Kişide halen ve 02.02.2013 tarihinde işlediği iddia edilen ’nitelikli cinsel saldırı, kasten öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık’ suçu esnasında ceza sorumluluğunu etkileyecek herhangi bir akıl hastalığı ya da zayıflığının saptanmadığı, suç tarihinde ve halen kişinin işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayabildiği ve bu fille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğinin, dolayısıyla işlediği öne sürülen suça yönelik ceza sorumluluğunun tam olduğu tıbbi kanaatini bildirir sağlık kurulu raporu oy birliği ile verildi” ifadeleri yer aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu Sarai Sierra İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title