Haberler

SAP'den CarrefourSA'ya Akıllı Çözümler

Güncelleme:

Lider perakende zinciri CarrefourSA, kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP ile anlaşma imzaladı.

.carrefourSA'nın BT altyapısı SAP'ye emanet

Lider perakende zinciri CarrefourSA, kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP ile anlaşma imzaladı. Bu anlaşma ile CarrefourSA, mevcut BT altyapısının dönüşümünü SAP perakende portföyünde yer alan yenilikçi uygulamalarla gerçekleştirecek.

Türkiye perakende sektöründe 20 yıldır faaliyet gösteren CarrefourSA, öncelikli yatırım alanlarından biri olarak gördüğü BT altyapısının dönüşümü için kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri olan SAP ile dev bir işbirliğine imza attı.

CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet T. Nane ile SAP Global Yönetim Kurulu Üyesi Gerhard Oswald ve SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin tarafından SAP Forum'da imzalanan işbirliği anlaşması, CarrefourSA'nın merkez ofis, dağıtım merkezleri ve mağazalarındaki teknolojik altyapı ve süreçlerini kapsıyor.

SAP Global Yönetim Kurulu Üyesi Gerhard Oswald konu ile ilgili olarak 'Bu anlaşma ile Türkiye'de perakende sektörünün önemli oyuncularından biri olan CarrefourSA, SAP teknoloji ve iş uzmanlığından yararlanmaya başlayacak. CarrefourSA yönetimine SAP'ye ve çözümlerine gösterdiği güven için teşekkürlerimi sunuyorum. SAP liderliğinde yürütülecek olan proje için global ve Türkiye'den uzman ekiplerimiz ile tam destek vermeye hazırız.' şeklinde konuştu.

Toplantıda yaptığı konuşmada, Carrefour'un, SAP'nin global referansları arasında olduğunu ve CarrefourSA ile gerçekleştirilecek projenin kendilerini heyecanlandırdığını söyleyen SAP Genel Müdürü Zeynep Keskin 'Proje kapsamında CarrefourSA'da sürekli değişen ve gelişen bir yapıyı destekleyecek esnekliğe sahip, farklı süreçlerin koordinasyon halinde ve birbiri ile entegre çalışacağı bir sistem geliştireceğiz. Gerçekleştireceğimiz proje ile CarrefourSA'ya değer katacağımıza inanıyoruz' dedi.

CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet T. Nane, CarrefourSA'nın en önemli iki değerinin IT altyapısı ve insan kaynakları olduğunu;SAP projesinin şirketin teknolojik altyapısının yenilenmesi kapsamında en önemli adım olduğunu ve gelecek dönem hedeflerine ulaşmak yolunda kritik bir konumda olduğunu söyledi.

Projeyle ilgili büyük beklenti içerisinde olduklarını dile getiren CarrefourSA Bilgi Sistemleri Direktörü Önder Kaplancık ise, kendileri için böylesi önemli bir adımı çok güvendikleri SAP ile atmış olmaktan mutlu olduklarını, birlikte son derece tatmin edici sonuçlara ulaşacaklarına inandığını paylaştı.

Proje kapsamında CarrefourSA bünyesinde yer alan, muhasebe, satın-alma, tedarik, depo yönetimi, mağaza operasyonları, iş zekası gibi farklı süreçler yeni SAP platformu üzerinde gerçekleşecek.

CarrefourSA, yaklaşık bir yıl içerisinde hayata geçmesi planlanan projeyle birlikte, mağazacılık, lojistik ve finansal süreçler gibi tüm operasyonlarını, SAP platformu üzerinde gerçek zamanlı, birbiri ile entegre ve en hızlı şekilde yönetebilme esnekliğine sahip olacak.

SAP çözümleri sayesinde CarrefourSA, mevcut stok seviyelerinin azalması, siparişten teslimata kadar geçen sürelerde azalma, depolarda verimlilik ve performans artışı, tedarikçi fatura hatalarının minimuma indirgenmesi, dönem kapanışlarının hızlanması gibi faydalar elde edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Zeynep Keskin Türkiye Oswald Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title