Haberler

Şanlıurfalı Davulcular Ramazan'a Hazır

Şanlıurfa'da Ramazan ayı boyunca görev yapacak olan davulcular, Davulcular Derneği tarafından verilen 2 günlük ders ile Ramazan'a hazırlandı.

Şanlıurfa'da Ramazan ayı boyunca görev yapacak olan davulcular, Davulcular Derneği tarafından verilen 2 günlük ders ile Ramazan'a hazırlandı.

Şanlıurfa'da Ramazan ayı boyunca görev yapacak olan davulcular, Şanlıurfa Davulcular Derneği tarafından belirlendi. Yapılan değerlendirmeler sonrasında mahallelerde görev yapacak 260 davulcu belirlendi. Davulcu adayları ritim ve mani testlerinden geçti. 2 günlük ritim dersi gören davulcular, vatandaşları rahatsız etmemek için yüksek sesle davul çalmayacak.

Davulcular Derneği Başkanı Aziz Aslan, davulcuları sahur saatine uygun ayarladıklarını belirterek, "Burada 2 günlük bir eğitim ile davulcularımıza ritim dersi veriyoruz. Vatandaşları rahatsız etmeyecek şekilde ritim buluyor ve ona göre çalmalarını sağlıyoruz" dedi.

Ramazan davulcuları adına görüşlerini belirten Ali Aslan, "Bu organizasyonu sağlayan Aziz Aslan'a ve tüm ekibine öncelikle teşekkür ediyorum. Burada başkanımız bize ritim dersi veriyor. Sahur saatinde ne zaman davul çalacağımız zamanı belirliyor. Sahurlarda zaman zaman kontrollerimize gelecek ve bizleri yaptığımız hatalar konusunda uyaracak. Bütün davulcuların aynı ritimde davul çalmaları konusunda sık sık uyarılarda bulunacak. Vatandaşları rahatsız etmememiz için yavaş ve daha düzgün bir şekilde davul çalmamız konusunda dersler verdi. Bu yıl da önceki senelerde olduğu gibi dışarıdan gelen korsan davulculara dikkat edilmesine çaba göstereceğiz. Bütün davulcu arkadaşlarımız, Ramazan'ın ilk günü mahalleliye kendini tanıtacak, harçlık günü geldiğinde sadece o davulculara para verilecek. Buradan vatandaşlarımızı da duyarlı olmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aziz Aslan Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title