Haberler

Şanlıurfa Siverek'te seçimin yenilenmesine karar verildi

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, İl Seçim Kurulu tarafından seçimin yenilenmesine karar verildi. 31 Mart'ta sandıktan kazanan isim olarak AK Parti'nin adayı Ali Murat Bucak çıkmıştı, Yeniden Refah Partisi adayı Hasan İzol ise 64 oy farkla kaybetmişti.

İl Seçim Kurulu, Yeniden Refah Partisi'nin Siverek ilçesindeki seçim sonuçlarına yapılan itirazı değerlendirdi ve seçimin yenilenmesine karar verdi. AK Parti adayı Ali Murat Bucak ve Yeniden Refah Partisi adayı Hasan İzol arasındaki oy farkı 64 olarak kayıtlara geçmişti.

SİVEREK 2 HAZİRAN'DA TEKRAR SANDIĞA GİDECEK

Siverek'te, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin kesin olmayan sonuçlarına göre AK Parti adayı Ali Murat Bucak yüzde 40,23, Yeniden Refah Partisi adayı Hasan İzol yüzde 40,17 oy almıştı. Urfa İl Seçim Kurulu, Yeniden Refah Partisi'nin itiraz başvurusu üzerine Siverek'te seçimlerin iptaline ve ve 2 Haziran Pazar günü yenilenmesine karar verdi.

USULSÜZ OY KULLANIMI VE GEÇERSİZ OYLAR GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Yeniden Refah Partisi usulsüz oy kullanımı ve geçersiz sayılan oyları gerekçe göstererek İlçe Seçim Kurulu'na başvuru yaptı. İlçe Seçim Kurulu itirazı usulden reddetti. Yeniden Refah Partisi itirazını İl Seçim Kurulu'na taşıdı. İl Seçim Kurulu itirazı kabul ederek seçimlerin yenilenmesine karar verdi. İl Seçim Kurulu, ilçe belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ile yeni mahallelerin muhtarlık ve ihtiyar heyeti seçimlerinin iptaline karar verdi.

BAŞKAN KASIM GÜLPINAR'DAN AÇIKLAMA

Yeniden Refah Partisi'nden Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Kasım Gülpınar, seçimlerin iptal edilmesi kararının ardından sosyal medya hesabından bir uyarı paylaşımı yaptı. Gülpınar, " Siverek Seçimlerinin iptal olması hususunda kutlama yapan hemşehrilerimiz sevinçlerinize gözyaşı bulaştırmayın. Lütfen artık silah ile kutlama cehaletine son verelim. Dünyevi bir mesele için aşırı sevinmenin de aşırı üzülmenin de inancımızda bir yeri yoktur." sözleriyle vatandaşlara silah sıkmamaları konusunda rica etti.

Şanlıurfa Siverek'te seçimin yenilenmesine karar verildi

Kaynak: AA / Güncel

Ali Murat Bucak Şanlıurfa Ali Murat AK Parti Siverek Bucak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı? Dabke dansı nedir, dabke dansı yasak mı? 1 Mayıs'ta Taksim kapalı mı? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Taksim açık mı, yasak mı?
500

Yorumlar (3)

sade vatandaş:

toprak ağalarının güdümündeki aşiretler topluluğundan oluşan devamlı baskı altında yaşayan bu yüzden kendi özgür iradeleriyle hareket edemeyen halkların yaşadığı ulusların muaassır medeniyetler seviyesine ulaşması mümkün değildir bunlar özgürlüğün ne olduğunu bilmeyen özgür olduklarını sanan ağaların marabası olan zavallılardır

32
5
yanıtYanıtla
Tarik Aziz Bilek:

özgürlük adı altında yapilmadik ahlaksizlik kalmayıp hiçbir bilgi veya idareye sahip olmayıp ÖNYARGI arkasına saklanıp toplumda hiçbir faydası olmadan yaşayıp öyle sosyal medya ortamında boş laf sallamak.Ne güzel İstanbul bee. önce siveregin örf adet ve kültürünü öğren sonra konuş

yanıt17
yanıt15
Besir Besenk:

ŞANLIURFA sanki başka bir ulkeymis gibi her seçimde olmayan kişilere oy kullanma YOK YOK. BU SANLİURFA DA YSK yok mu? Ne iş yapıyorlar merak ediyorum

14
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title