Haberler

Şanlıurfa Kültürü, Yabancı Ellere İlham Olacak

Harran Üniversitesi'nin davetlisi olarak Şanlıurfa'ya gelen 26 ülkeden 65 ressam, bölgenin tarihi ve kültürel yapısını resmediyor.

Harran Üniversitesi'nin davetlisi olarak Şanlıurfa'ya gelen 26 ülkeden 65 ressam, bölgenin tarihi ve kültürel yapısını resmediyor.

Harran Üniversitesi (HRÜ) 1. Uluslararası Sanat Günleri etkinliği kapsamında 26 ülkeden 65 ressam Şanlıurfa'da buluştu. Ressamlar, kentin tarihi ve kültürel yerlerini gezerek, tuvallerine yansıtıyor. Tarihi ve kültürel geziyi tamamlayan ressamların, tablolarını da tamamlamak üzere olduğu öğrenildi. Resimlerin 19 Mart Çarşamba günü yapılacak gala ile sanatseverlerle buluşması bekleniyor. Ressamlarla bir araya gelen HRÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, "Aralarında Rusya, İtalya, Polonya, Bosna Hersek, Kırgızistan ve Kosova gibi ülkelerden gelen sanatçılar 10 gün boyunca kentin tarihi, turistik ve ören yerlerini ziyaret etti. Ressamlar, 'yabancı bir gözle' bu yerleri resme dönüştürüyor. Bu resimleri gala ile sanatseverlerle buluşturacağız. Daha sonra ise bu resimler, üniversitemizin müzesinde sergilenecek. Eserler ayrıca kentin tanıtımı için kitap haline getirilip, dağıtılacak" dedi.

Mutlu, ilk kez uluslararası üne sahip ressamlara ev sahipliği yaptıklarını da belirterek, katılan tüm ressamlara teşekkür etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Halil Mutlu Harran Üniversitesi Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title