Haberler

Şanlıurfa Koordinatör Vali Dalmaz Çapulcu Düzeni Bozulunca Akçakale Sınır Kapısı'nı Açacağız...

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, 33 bin Suriyeli sığınmacının barındığı Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde bulunan Süleymanşah Konaklama Tesisi'ni ziyaret etti.

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, 33 bin Suriyeli sığınmacının barındığı Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde bulunan Süleymanşah Konaklama Tesisi'ni ziyaret etti. Tesis içerisinde incelemelerde bulunan Vali Dalmaz, Öbür tarafta o çapulcu düzeni bozulunca bir an önce Akçakale Sınır Kapısı'nı açacağız. Çünkü burası Kuzey Suriye'yi birbirine bağlayan ana yollardan birisi. Dolayısıyla uzun süreli kapalı kalması mümkün değil dedi.

Suriyeli sığınmacılardan sorumlu Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, 33 bin Suriyeli sığınmacının barındığı Akçakale Süleymanşah Konaklama Tesislerini ziyaret etti. Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Ak Partili Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Türk Kızılay Yönetim kurulu üyeleri, Kamp Müdürü Halil Tekyıldız ve bürokratlar ile birlikte tesis içerisinde incelemelerde bulunan Vali Dalmaz, Suriyelilerin sorunlarını dinledi.

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Veysel Dalmaz, geçen 2 Mayıs'ta sınırı geçmek isteyen Suriyelilere engel olan polis memuru Ferhat Avcı'nın şehit edilmesiyle kapatılan Akçakale Sınır Kapısı'nın uzun süre kapalı kalmasının mümkün olmadığını söyledi. Suriye tarafındaki çapulcu düzeninin bozulana kadar sınır kapısının kapalı kalacağını belirten Vali Dalmaz, şöyle konuştu Öbür tarafta o çapulcu düzeni bozulunca bir an önce Akçakale Sınır Kapısı'nı açacağız. Çünkü burası Kuzey Suriye'yi birbirine bağlayan ana yollardan birisi. Dolayısıyla uzun süreli kapalı kalması mümkün değil. Sayın bakanlarımızın da bu yörede yaşayan insanlarımızın da tahammülleri yok gerçekten. Ticari bağlantısı olanlar var, yardım faaliyetleri var, günübirlik hasta giriş çıkışları var ki kısmen onlar açıldı. Ancak bundan sonrada sınırda bir düzenleme söz konusu orada bize otoritenin sağlandığı, askeri alanda kontrolün sağlandığı anda biz ertesi gün bildirimleri yapar, sayın bakanımızla görüşür kapıyı açarız.İnşallah ben ümit ediyorum. Bu kapı en kısa zamanda açılır. Bizde size bu müjdeyi veririz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Dalmaz Şanlıurfa Akçakale Suriye Politika Güncel Haberler

title