Haberler

Şanlıurfa - İşsiz Öğretmenlerden 'Deli Gömlekli' Eylem

Şanlıurfa'da, Eğitim Fakültelerinden Mezun Olmalarına Rağmen Atamaları Yapılmadıkları İçin İşsiz Kalan Öğretmenler İlginç Bir Eylem Yaptı. Kendilerine; 'işsiz ve Güvencesiz Eğitimciler Platformu' Adını Veren Öğretmenler, Giydikleri Deli Gömleği ile Yaşadıklarına Tepki Gösterip, 'içine Düştüğümüz Durum Deli Saçması Ama Bize Giydirilmek İstenen Bu Deli Gömleğini Asla Giymeyeceğiz" Dedi. Deli Gömlekli Eylemin Sonunda Öğretmen Adayları, Üzerinde 'akp'ye İşsizlerden Bağış' Yazılı Karton Kumbaraya da Bozuk Para Atıp, KPSS Sınavı İçin İstenen 55 Lirayı da Protesto Etti.

ŞANLIURFA'da, eğitim fakültelerinden mezun olmalarına rağmen atamaları yapılmadıkları için işsiz kalan öğretmenler ilginç bir eylem yaptı. Kendilerine; 'İşsiz ve Güvencesiz Eğitimciler Platformu' adını veren öğretmenler, giydikleri deli gömleği ile yaşadıklarına tepki gösterip, 'İçine düştüğümüz durum deli saçması ama bize giydirilmek istenen bu deli gömleğini asla giymeyeceğiz" dedi. Deli gömlekli eylemin sonunda öğretmen adayları, üzerinde 'AKP'ye işsizlerden bağış' yazılı karton kumbaraya da bozuk para atıp, KPSS sınavı için istenen 55 lirayı da protesto etti.

Ataması yapılmayan öğretmenlerin bir araya geliştirerek kurduğu 'İşsiz ve Güvencesiz Eğitimciler Platformu' üyesi 20 öğretmen, bugün öğle saatlerinde Atatürk Bulvarı üzerindeki Eğitim-Sen İl temsilciliği önünde bir araya geldi. Üzerinde, '200 bin öğretmen güvencesiz çalışıyor. 300 bin öğretmen atma bekliyor' yazılı pankart ve döviz taşıyan platform üyelerinden 3'ü daha sonra deli gömleği giyerek basın açıklaması yaptı.

Grup adına deli gömleği giyerek açıklamayı okuyan Süleyman Karadaş, işsiz ve güvencesiz öğretmenlerin içine düştüğü durumun tam bir deli saçması olduğunu belirterek, "Onca sene oku, sınavlara gir, başar. Ondan sonra, tam muradımıza erdik derken, önümüze KPSS denilen kepaze sınavı çıksın. Öğretmenler; kadrolu, sözleşmeli, vekil, ücretli diye apoletlere ayrılmış. Güvencesiz çalışma koşulları dayatılıyor. Bu gidiş gidiş değildir. Bizler biran önce maddi ve manevi doyuma ulaşmış bir eğitim hizmeti istiyoruz. 7-8 yıldır ihtiyaç olmasına rağmen atamalarımız yapılmıyor ve hem bizler, hem de halkımız mağdur ediliyor. Fakat biz bu deli gömleğini giymeyeceğiz" dedi.

Sık sık; 'Kadrolu atama istiyoruz', 'Başbakan sözünü yerine getir', 'Bu deli gömleğini giymeyeceğiz', 'Ücretli Başbakan istiyoruz', 'Yaşasın onurlu mücadelemiz', 'Eşit parasız bilimsel eğitim' sloganları ile kesilen açıklama sonunda, KPSS sınavına başvuru için istenen 55 lira da protesto edildi. Grupta bulunan ataması yapılmayan öğretmenler kutudan yapılmış kumbaraya ceplerindeki bozuk paraları atarken, "KPSS sınavına girebilmemiz için bizde 55 lira para istiyorlar. Bu sınavın bedava yapılmasını istiyoruz. Zaten işsiz olan biz öğretmenler, bugün topladığımız paraları da hükümete göndereceğiz" dedi.

Kumbaraya paraların atılmasının ardından öğretmen adayları üzerlerinden çıkardıkları deli gömleğini yere atıp tekmeledilkten sonra eylemi sonlandırıp olaysız şekilde dağıldı.

GÖRÜNTÜ LİSTESİ

------------------------------

- Öğretmenlerin toplanması

- 3 öğretmenin deli gömleği giymesi

- Karton kumbara ve deli gömlekli öğretmenler

- Ellerinde pankart taşıyan öğretmenler

- Deli gömlekli öğretmenin basın açıklamasını okuması

- Öğretmen adaylarının slogan atması

- Öğretmenlerin karton kumbaraya bozuk para atması

- Öğretmenlerin deli gömleğini çıkarıp yere atması ve tekmelemesi

- Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hasan KIRMIZITAŞ -ŞANLIURFA -DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title