Haberler

Sandıklı'da Patates Üreticileri Sezona Umutlu Başladı

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde üreticiler patates ekimine başladı.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde üreticiler patates ekimine başladı. Geçen yıl hastalık nedeniyle üründen beklediği verimi alamayan üretici, yeni sezondan umutlu.

Sandıklı merkez ve köylerinde Mart ayıyla birlikte patates ekimleri de başladı. Üreticiler Nisan sonuna kadar devam edecek ekimlere ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. Geçen yıl ortaya çıkan ve bitkinin olgunlaşmadan kurumasına neden olan 'milova' hastalığı nedeniyle patatesten beklediği verimi alamayan üreticiler, yeni sezonda hastalık olmaması ve fiyatların bekledikleri düzeyde olmasını umuyor.

'BU SEZONA UMUTLA BAKIYORUZ'

İlçede yıllardır patates üretimi yapan 60 yaşındaki Hasan Başpınar, "Geçen yıl ilçe genelindeki hastalıktan dolayı verim alamamıştık. Patatesleri de satamamış ve satışlarda sıkıntı çekmiştik. Buna rağmen tekrar patates ekmeye başladık. Bu sezon fiyatlar ne olur bilemiyoruz. Ama bu sezona umutla bakıyoruz. İnşallah iyi olur. Her yıl 200 ila 250 dekar arası ekim yapıyorum" dedi.

'EKİMİN AZ OLMASINI BEKLİYORUZ'

Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Yıldız ise patates ekiminde geçen yıllara oranla düşüş beklediklerini söyledi. Üreticilerin şeker pancarına yöneldiğini vurgulayan Süleyman Yıldız, "Geçen yıl 38 bin dekar patates ekili alanımız vardı. Hastalık nedeniyle rekolte düşüktü. Bu yıl ekimin az olmasını bekliyoruz. İlçemizde 1800 civarında patates üreticimiz var. Bu sayının içersinde özel sektöre patates ekimi yapan ve tohumluk ekim yapan üreticiler de var" diye konuştu.

- Afyonkarahisar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Yıldız Sandıklı Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title