Haberler

Sanatçı ve Yazarlardan Snowden'a Destek

Güncelleme:

ABD'de aralarında Russell Brand, Susan Sarandon gibi sanatçı, oyuncu ve yazarın bulunduğu 60'tan fazla ünlü, NSA'nın eski sistem Snowden'a destek bildirisi yayınladı.

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) dünya genelindeki dinleme faaliyetlerini ortaya çıkaran ve ardından Rusya'ya sığınan NSA'nın eski sistem analisti Edward Snowden'a ünlülerden destek geldi.

Bazı yazar, düşünür ve sanatçılar, Edward Snowden başta olmak üzere kamuyu ilgilendiren bilgilerin sızdırılmasına destek veren bildiriye imza attı. 60'tan fazla ünlünün destek verdiği bildiride, "Daniel Ellsberg, Chelsea Manning, Jeremy Hammond ve Edward Snowden" isimlerine yer verilerek "Kendi hayatlarını ve kariyerlerini tehlikeye atarak doğruluk ve adalet için ayağa kalkan ve korkusuzca bilgi sızdıran bu kişiler ile bu bilgileri yayınlayanlara desteğimizi bildiriyoruz" ifadelerine yer verildi.

Bu sızdırmalar sayesinde halkın, ABD hükümeti ve diğer ülkelerin hükümetlerinin işlediği "savaş suçları, yolsuzluk, kitlesel gözetleme ve gücü kötüye kullanma" eylemlerini öğrenme imkanı bulduğunun kaydedildiği bildiride, "bu cesur davranışların, şeffaflığı ve hükümetlerin dönüşmesini sağlayarak dünyayı daha güzel bir hale" getirebileceği belirtildi.

Bildiriye imza atan ünlüler arasında Russell Brand, Susan Sarandon, Slavoj Zizek, Naom Chomsky, Vivienne Westwood, Peter Sarsgaard, M.I.A., Thurston Moore, David Berman, Alfonso Cuaron ve Viggo Mortensen bulunuyor.

Geçen yıl basına sızdırdığı belgelerle NSA'nın Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de aralarında olduğu bazı siyasetçileri ve vatandaşları dinlediğini tüm dünyanın öğrenmesini sağlayan Snowden, halen Rusya'da sığınmacı olarak bulunuyor. - New York

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Edward Snowden Susan Sarandon Russell Brand Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title