Haberler

Samsunlular Mehteran Takımı Ile Sahura Kalktı

Samsun'un Canik ilçesinde çoğunluğunu Roman vatandaşlarının oluşturduğu mehteran takımı, sokak sokak gezerek halkı sahura kaldırdı.

Samsun'un Canik ilçesinde çoğunluğunu Roman vatandaşlarının oluşturduğu mehteran takımı, sokak sokak gezerek halkı sahura kaldırdı.

Canik Belediyesi, halka farklı bir Ramazan ayı yaşatmak ve aynı zamanda milli duyguları aşılamak için çoğunluğunu Roman vatandaşlarının oluşturduğu mehteran takımı ile halkı sahura kaldırdı.

Kuzey Yıldızı Mahallesinde sokak sokak gezen mehteran takımı, "Dik dur eğilme, inananlar seninle", "Genç Osman Marşı" çaldı. Mahallesinde mehteran takımın gören vatandaşlar, eşini, çocuğunu ve karısını alarak sokaklara döküldü. Mehteran takımı ile birlikte sokakta gezen vatandaşlar, ilginç görüntü oluşturdu.

Canik Belediyesi Kültür Müdürü Hamza Akgün AA muhabirine, insanlara farlı Ramazan ayı yaşatmak istediklerini söyledi.

Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiğine işaret Akgün, "Manevi duyguya bu dönemde çok ihtiyacımız var. Geçtiğimiz günlerde terörle mücadele ederken bir çok güvenlik görevlimiz şehit oldu. Bu ülkenin asla bölünemeyeceği mesajını vermek için mehteran takımı ile vatandaşlarımızı sahura kaldırmak ve onlara milli duyguları tekrar yaşatmak istedik. Vatandaşlarımızın yoğun ilgisi ile karşılaştık. Ramazan ayı boyunca tüm mahallelerimizde mehteran takımı ile vatandaşlarımızı sahura uyandırmayı düşünüyoruz." dedi.

Mehter başı Ömer Gezginci ise, vatandaşların sahura mehteran takımı ile uyanmasının onları mutlu ettiğini gördüklerini belirterek, bundan sonra diğer mahallelerde de bu uygulamayı yapacaklarını dile getirdi.

Sahura mehteran takımın marşları ile uyanan vatandaşlar da, Ramazan ayı boyunca sahura mehteran takımın marşları ile kalkmak istediklerini aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Genç Osman Samsun Canik Politika Güncel Haberler

title