Haberler

Samsun // Yeni// Açığa Alınan Emniyet Müdürü Erkan: ``Bu Bir

Samsun'da Kapatılan DTP'nin Eski Genel Başkanı Ahmet Türk'ün Yumruklanması Olayıyla İlgili Açığa Alınan İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, "bu Bir Trafik Kazasıdır. Bu Olay Nedeniyle Ayrıldığıma Üzülmüyorum" Dedi.

SAMSUN'da kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'ün yumruklanması olayıyla ilgili açığa alınan İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, "Bu bir trafik kazasıdır. Bu olay nedeniyle ayrıldığıma üzülmüyorum" dedi.

Geçen Pazartesi günü kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'ün adliye önünde 27 yaşındaki İsmail Çelik tarafından yumruklanması olayıyla ilgili bugün görevden alınan İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, konuyla ilgili değerlendirmede bulundu. Dün akşam itibariyle İçişleri Bakanlığı'nın tasarrufunda geçici olarak merkeze alındığını söyleyerek, "Bu olayla ilgili olduğunu söyleyebilirim. Dün akşam itibariyle bakanlığımızın tasarrufu olarak geçici olarak bakanlık hizmetine alındım. İlimizde maalesef hiçbirimizin istemediği, sizlerin, bizlerin ve Samsun halkının istemediği müessif bir olay olmuştur. Bu olayla ilgili olarak geçici olarak merkeze alındım" dedi.

9 aydır Samsun'da görev yaptığını belirten Erkan, polise verilecek en büyük desteğin sağduyulu ve sabırlı olmanın olduğunu dile getirdi. "Arkadaşlarımla beraber elimizden geleni yapmaya çalıştık. Herkes işine gücüne bakmalıdır. Başka türlü hareketler, art niyetli kişiler tarafından farklı şekilde yorumlanabilir" diye konuştu.

BU OLAY NEDENİYLE AYRILDIĞIMA ÜZÜLMÜYORUM

Bu arada merkeze alınan Samsun Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, bu olay nedeniyle kimseye küskün ve kırgın olmadığını vurgulayarak, "Ben bakanlığımın bu olaylara daha üst vizyondan baktığını ve bu şekilde görevlendirilmemin uygun olduğunu düşünüyorum. Hiçbir şekilde küskünlüğüm, kırgınlığım yok. 33 yıllık bir polisim. Bakanlığımda bundan sonra görevime devam edeceğim. Bu olay nedeniyle ayrıldığıma üzülmüyorum. Samsun halkından ve arkadaşlarımdan ayrıldığıma üzülüyorum" dedi.

ŞEREF VE HASSİYETLE GİDİYORUZ

Mülkiye müfettişlerinin ön raporu doğrultusunda merkeze alınan Muzaffer Erkan, görevden alınmasını bir trafik kazası olarak değerlendirerek, "Bunu bir trafik kazası olarak düşünün. Olmaması gereken bir şey. Yaşanacak bir şeyler varmış onu yaşadık. Büyük bir şeref ve hassiyetle gidiyoruz. Buradaki soruşturmayla ilgili bir şey söylemem yanlış olur. Mülkiye müfettişlerimiz burada. Adli soruşturma devam ediyor. Adaletin yerini bulacağına inanıyoruz. Ben hepinizin huzurunda 9 ay içinde Samsun'un huzur ve güvenliği için çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Samsun halkına teşekkür ediyorum. Onların desteği ile bir şeyler yapmaya çalıştık" diye konuşarak şöyle devam etti:

DEVLET KERVANI YÜRÜYECEKTİR

"Bu kadar çalışmak nasipti. Hiçbir şekilde kimseye küskünlüğümüz, kırgınlığımız olamaz. Bizim büyüklerimiz bir şey düşünmüşlerdir. Bizden daha iyi düşünmüşlerdir. Verilen kararları saygıyla karşılıyoruz. Burada bir yanlış olay oldu. Olmasaydı iyiydi. Ama oldu. Bundan çıkaracağımız dersler vardır. İnşallah bizden çok daha iyi arkadaşlarımız, büyüklerimiz gelecektir. Bu hizmet kervanı, devlet kervanı yürüyecektir."

PROTOKOLLE KAHVALTININ ARDINDAN ANKARA'YA GİTTİ

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraktar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Akan, AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Başsavcı Canip Yetişir, emniyet teşkilatı ve askeri erkan ile veda kahvaltısı yapan Muzaffer Erkan daha sonra karayoluyla Ankara'ya hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title