Haberler

Samsun Şişko Nuri'nin En Büyük Hayali Sinema Setlerine Geri Dönmek

Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde yaşamını sürdüren, Yeşilçam'da 'Öksüzler' adlı filmde bir sıpanın açık artırmayla satılma sahnesinde Benim olacak Fıstık, bineceğim üstüne, vuracağım kırbacı, vuracağım kırbacı repliğiyle hafızalara kazınan Şişko Nuri lakaplı 67 yaşındaki Sıtkı...

Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde yaşamını sürdüren, Yeşilçam'da 'Öksüzler' adlı filmde bir sıpanın açık artırmayla satılma sahnesinde Benim olacak Fıstık, bineceğim üstüne, vuracağım kırbacı, vuracağım kırbacı repliğiyle hafızalara kazınan Şişko Nuri lakaplı 67 yaşındaki Sıtkı Sezgin, günümüzdeki dizilerin sanatsal açıdan yeterli olmadığını söyleyerek, Bizim Yeşilçam filmleriyle şimdi ki filmleri kıyaslarsak, çok ayrı bir dünya. Şimdiki diziler aşk üzerine O, onun sevgilisini alıyor. O, onu vuruyor, kırıyor. Yani sanat bu değil diyorum ben dedi. Sezgin, sinema ve dizi setlerine geri dönmek istediğini söyledi.

Yeşilçam'da 300'den fazla filmde rol alan 'Şişko Nuri' lakaplı Sıtkı Sezgin, Samsun'u Atakum ilçesinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde yaşamını sürdürüyor. Yeşilçam filmlerinin zevkle izlendiğini ancak şimdiki dizi ve filmlerin sanatsal açıdan yeterli olmadığını belirten Sezgin, Bu bina 2009'da kuruldu. Ben açıldığından beri bu huzurevindeyim. Bizim Yeşilçam filmleriyle şimdi ki filmleri kıyaslarsak, çok ayrı bir dünya. Nedeni ise bizim Yeşilçam filmleri zevkle izleniyordu. Konusu, anlatımı güzeldi ve zevkle izleniyordu. Kemal Sunal'ın Şener Şen'in İlyas Salman'uın filmleri olsun, bir sürü komedi sanatçılarının ve Adile Naşit'in 'Hababam Sınıfı' gibi bir kadro daha gelmez. Bunlar zevkle izleniyordu. Şimdi bakıyorum ki, Yeşilçam tamamen kayboldu. Şimdiki diziler aşk üzerine O, onun sevgilisini alıyor. O, onu vuruyor, kırıyor. Yani sanat bu değil diyorum ben dedi.

BEN ÖLDÜKTEN SONRA BİR 'ŞİŞKO NURİ' YARATABİLİRLER

Şişko Nuri'yi merhum Adile Naşit'in sunduğu 'Uykudan Önce Masallar' adlı programla ön plana çıkartılabileceğini ya da günümüze uyarlanabileceğini söyleyen 'Şişko Nuri' lakaplı Sıtkı Sezgin, Şişko Nuri'yi bir köşeye alsınlar. Çocuklarla iç içe onlarla haşır neşir olsun. Onlara hikayeler anlatsın. Şişko Nuri'nin köşesi olsun. Öyle bir bölüm olabilir. Damarlarımızdan akan kan Yeşilçam'ı ve o film setlerini unutturamaz. O anlar gözümün önünde yaşandı ve canlanıyor. Şu an sizinle röportaj yapıyorum. Aynen film setinde gibi bir yaşantı gibi ruhen mutlu oluyorum. Mücadeleci olmaya çalışıyorum. Şişko Nuri günümüze uyarlana bilir. Ama ben öldükten sonra bir Şişko Nuri yaratabilirler belki diye konuştu.

2018 yılından beklentilerini de sözlerine ekleyen Sıtkı Sezgin, şunları söyledi 2017 güle güle sana 2017 uğurlar olsun. Acısıyla tatlısıyla uğurlar olsun. Şimdi yepyeni bir yıla 2018 yılına giriyoruz. 2018'den beklentilerim. Dış ülkelerle savaş yapan vatanımızı koruyan aslan Mehmetçiklerimizi Allah korusun. Allah onları muzaffer kılsın. Allah devletimize zeval vermesin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adile Naşit Atakum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title