Haberler

Samsun'da Kuru Yük Gemisi Yan Yattı

Samsun'da limana yanaşmaya çalışan 1951 grostonluk 'Saint Kitts ve Nevis' bandralı yük gemisi fırtına nedeniyle yan yattı.

Samsun'da limana yanaşmaya çalışan 1951 grostonluk 'Saint Kitts ve Nevis' bandralı yük gemisi fırtına nedeniyle yan yattı. 10 mürettebatı bulunan geminin kurtarılması için ekipler bölgeye sevk edildi. Kurtarma ekipleri, fırtına nedeniyle gemiye yanaşamadı. Havadan destek istendi. Kurtarma çalışmaları sürüyor.

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı Samsun'da fırtına ile birlikte bir geminin yan yatmasına neden oldu. Ukrayna'dan Samsun'a gelen soya yüklü kuru yük gemisi, limana yanaşmak istedi. Yükünü boşaltmak için limana yanaşmaya çalıştığı sırada Karadeniz'in azgın dalgaları yenik düşen 1951 grostonluk 'Gulf Rıo' isimli Karayipler'de iki adadan oluşan 'Saint Kitts ve Nevis' bandralı gemi, sürüklenerek yan yattı. Kıyıya yaklaşık 50 metre mesafede su alıp yan yatan gemiyi kurtarmak için Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ve deniz polisi ekipleri seferber oldu. Botlarla gemiye yanaşıp içinde bulunan 10 mürettabatı kurtarmak isteyen ekipler azgın dalgalar nedeniyle yanaşamadı. Bu nedenle havadan destek istendi. 90 metre uzunluğunda 12 metre enindeki geminin ve içinde bulunan mürettebatın kurtarılması için çalışmalar yürütülüyor.

Samsun Liman Başkanı Aydın Ünal bölgeye gelerek çalışmaları yerinde izledi. Ünal, "Gemi limana yanaşmak istediği sırada dalgalar tarafından sürüklenmiş ve yan yattı. Geminin kurtarılması için tüm ekiplerimiz seferber oldu" dedi. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aydın Ünal Karadeniz Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title