Haberler

Samsun'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

Güncelleme:

Samsun'un Asarcık ilçesinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi. Diyanet-Sen Asarcık İlçe Başkanlığınca, 'Gazze'nin çığlığını duy susma' sloganıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Asarcık Ulu Cami önünde toplanan vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren vatandaşlar, Filistin'e desteklerini dile getirdi.

Samsun'un Asarcık ilçesinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Diyanet-Sen Asarcık İlçe Başkanlığınca, "Gazze'nin çığlığını duy susma" sloganıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Asarcık Ulu Cami önünde toplanan vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren vatandaşlar, Filistin'e desteklerini dile getirdi.

Burada yapılan basın açıklamasında, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'yi bombaladığı belirtilerek, "Gözü dönmüş İsrail canavarı cami, okul, hastane ayırmadan her yeri bombalıyor. Kundaktaki bebekleri, sokaktaki çocukları katlediyorlar. Gazze sadece İsrail'e değil, Amerika'ya, İngiltere'ye, Fransa'ya, Almanya'ya ve bütün şeytani birliğe direniyor. İnsanlık için her yer Filistin, her yer Gazze, her yer Kudüs'tür. Barışı korumakla görevli uluslararası örgütler bu soykırım karşısında üç maymunu oynamaktadır." ifadelerine yer verildi.

Asarcık Müftüsü Faruk Ana tarafından Gazze'de yaşamını yitirenler için yapılan duanın ardından program sona erdi.

Yürüyüş ve basın açıklamasına Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz ile siyasi partilerin ilçe başkanları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Meydanı Diyanet Sen Filistin Asarcık Samsun İsrail Gazze Cami Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title