Haberler

Samsun Bölge Adliye Mahkemesi İlk Fetö Kararını Onadı

TOKAT Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen FETÖ/PDY davasında 4 sanığa verilen hapis cezaları, Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 2'nci Ceza Dairesi tarafından onandı.

TOKAT Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen FETÖ/PDY davasında 4 sanığa verilen hapis cezaları, Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 2'nci Ceza Dairesi tarafından onandı. 1 sanık hakkındaki karar ise bozuldu. Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Erol Tosun, "FETÖ/PDY terör örgütü adına verilen ve kesinleşen ilk karardır. Bu nedenle önemsiyoruz. Samsun 2'nci Ceza Dairesi tarafından verilmiş ilk karar olarak kamuoyuna duyurmak istiyor" dedi.

Tokat Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuksuz yargılanan K.T. 3 yıl 1 ay 15 gün, M.B. 1 yıl 8 ay 18 gün, Ş.T. 2 yıl 1 ay, F.T. 1 yıl 8 ay 18 gün, S.A. ise 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karar, daha sonra geçen 6 Şubat'ta Samsun Bölge Adliyesi Mahkemesi'ne gönderildi.

Samsun Bölge Adliyesi 2'nci Ceza Dairesi'nce dosya üzerinde yapılan inceleme sonrası sanıklar Ş.T., K.T., M.B. ve F.T. hakkındaki hükümlere usul ve esasa ilişkin aykırılık bulunmaması nedeniyle esastan karar verilerek kesinleştirilmiş, diğer sanık S.A. hakkında ise ayırma kararı verilerek, yeniden duruşma yapılmasına karar verildi. Karar ardından açıklama yapan Samsun Bölge Adliyesi Mahkemesi Başkanı Erol Tosun, şöyle dedi:

"Yaklaşık bir hafta önce Tokat Ağır Ceza Mahkemesine açılan FETÖ/PDY terör örgütüyle ilgili olarak yapılan yargılama sonucunda Tokat Ağır Ceza Mahkemesi'nce karar verilip Samsun Bölge Adliye Mahkemesine gönderilmiştir. Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 2'nci Ceza Dairesi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 4 sanık hakkında adı geçen terör örgütüne üyelik suçundan dolayı verilen cezalar onanmış, sadece yöneticilik suçundan dolayı hakkında mahkumiyet kararı verilen bir sanık hakkında ise verilen karar tekrar incelenmek üzere 4 Nisan tarihine ertelenmiştir. Söz konusu bu karar FETÖ/PDY terör örgütü adına verilen ve kesinleşen ilk karardır. Bu nedenle önemsiyoruz. Samsun 2'nci Ceza Dairesi tarafından verilmiş ilk karar olarak kamuoyuna duyurmak istiyoruz."

Tosun, bölge adliye mahkemelerinin 20 Temmuz 2016 tarihinde kurularak faaliyete geçtiğini anlatırken, "Cumhuriyet döneminde son derece önemli bir adım atıldı. Yaklaşık ortalama bir hafta içerisinde tüm kararlar istinaf mahkemelerince değerlendirilerek sonuçlandırılıyor" diye konuştu.

- Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erol Tosun Samsun Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title