Haberler

Saldırının İzleri Zihinlerden de Siliniyor

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan çocuklar, Kahramanmaraş'a düzenlenen moral gezisiyle stres attılar.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan çocuklar, Kahramanmaraş'a düzenlenen moral gezisiyle stres attılar. Hatay Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen geziyle kente gelen Reyhanlı çocukları, şehir turu atıp hem saldırının zihinlerdeki izlerini sildiler hem de moral buldular.

51 vatandaşın hayatını kaybettiği Reyhanlı saldırısının yaraları sarılıyor. Patlamaların yaşandığı ilk andan itibaren vatandaşının yanında yer alan devlet, bir yandan da moral ve psikolojik desteklerle saldırının zihinlerdeki izlerini siliyor.

Bu kapsamda Hatay Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen geziyle yüz öğrenci ve 13 öğretmen Kahramanmaraş'a getirildi. Şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezen öğrenciler, daha sonra da Çamlık Mesire alanına geçerek keyif dolu dakikalar yaşadılar.

Reyhanlı çocuklarına kucak açan ve öğle yemeğinde onlarla buluşan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'da öğrencilerle yakından ilgilenip sohbet etti.

Reyhanlı halkının acılarını yürekten paylaştıklarını ifade eden Poyraz, bu günlerin geride kalacağını söyledi. Çocukları misafir etmekten gurur duyduklarını dile getiren Poyraz, şöyle konuştu:

"Hatay'ımızın Reyhanlı ilçesinde yaklaşık 20 gün önce hepimizi yasa boğan, menfur ve hain bir patlama soncu birçok kardeşimiz şehit oldu. Tabi oradaki çocuklarımızın, ailelerimizin moral yönünden desteğe ihtiyacı vardı. Ben biliyorum ki Türk milletinin bu güzel insanları, nerede, ne zaman, ne yapacağını çok iyi bilirler. Bu hain saldırıya hiçbir zaman prim vermediler, vermezlerde. Biz de Hatay Emniyet Müdürlüğü'müzle beraber SODES kapsamında bu yavrularımızı bir günde olsa evimizde misafir edelim istedik. Bu güzel mekanda kendilerini ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Cenab-ı Hak bu milletin geleceğini bu günden çok daha güzel yapacaktır. Biz bütün kalbimizle inanıyoruz. Yavrularımızın da gelecekteki ömürlerinin sağlık ve sıhhatle, anne ve babalarıyla birlikte, kazasız belasız çok daha güzel olmasını temenni ediyorum."

Reyhanlı'da yaşayan lise öğrencisi Nurcan Demir'de düzenlenen bu geziyle büyük moral bulduklarını söyledi. Demir, "Buraya geldiğim için çok mutluyum. Çok güzel bir gün geçiriyoruz, çok eğleniyoruz. Her şey çok güzeldi. Patlamadan gerçekten hepimiz çok etkilenmiştik. Burada acılarımızı unuttuk. Valimize, emniyet müdürümüze herkese çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Kahramanmaraş'ta keyif dolu dakikalar geçiren ve yaşanılan acıları bir nebze de olsa unutmaya çalışan çocuklara, ziyaretin anısına çeşitli hediyeler takdim edildi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Poyraz Kahramanmaraş Reyhanlı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024?
title