Haberler

Sakık; Hizmet alanında devrim yapıyoruz

Güncelleme:

Ağrı Belediyesi Eşbaşkanları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay mahalle sorunlarını dinlemek için mahalle muhtarları ile yemekte bir araya geldiler.

Ağrı Belediye Eşbaşkanları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Mahalle muhtarları ile bir araya gelen Eşbaşkanlar, mahallelerde olan eksikleri dinleyip not aldılar. Toplantıda konuşan Ağrı Belediyesi Eşbaşkanı Sırrı Sakık, 'Ağrı için her kes elinden geleni yapmalıdır. Türkiye'nin en çok sokakta olan belediye başkanlarıyız. Halktan çok sahipleme var. Çünkü hizmet alanında devrim yapıyoruz' dedi.

'Bazı kişi yada kurumların Ağrı'ya hizmet etme gibi bir dertleri yok'

Ağrı için kimin elinde ne varsa ortaya koyması gerektiğini belirten Sakık, Ağrı için kim bir şey yapmak istese onla ortaklaşmaya çalıştıklarını fakat Ağrı'daki kurumların kendileri ile ortaklaşmadığının altını çizdi. Sakık,"Yukarıda Allah şahittir biz bu şehirde iyi şeyler yapmak istiyoruz. Biz görevimizi yaptığımız süre içerisinde bu kentte bir şey yapmak istiyoruz. Ama bazı kişilerin Ağrı'ya hizmet etme gibi bir amacı yok. Biz tüm çalışmalarımıza AKP'li encümenleri katmak istiyoruz. Ama AKP sadece seçimi bir daha nasıl alırız arayışları içerisindedir. Biz ortaklaşmak istiyoruz. Ama ortaklaşmak istemiyorsanız sizin sorunu. Türkiye'nin en çok sokakta olan belediye başkanlarıyız. Halktan çok sahipleme var. Çünkü hizmet alanında devrim yapıyoruz. Bizden önceki yöneticiler sorunların bir kısmını çözseydi biz bu gün çok daha güzel hizmetler yapacaktık. Biz hep diyoruz. Gelin kimin elinde ne varsa ortaklaşa hizmet yapalım. Burada bir Tahir Elçi Meydanı yapıyoruz. O meydan da bir cami var. Oradaki cami ve medrese İslam için hiç uygun değil. Çünkü İslamiyet temizlik dinidir. Ama o cami ve medresede kirden geçinmiyor. Biz bu camiyi Ağrı'daki kurumlar ile ortaklaşarak yeniden yapmak için çalışma başlattık. Gerekli görüşmeleri yaptık. Ama birkaç gün müftüyü aradım ama bana dönmedi. Ama buradaki yerel siyasetçiler müftüyü de sıkıştırıyor valiyi de sıkıştırıyorlar. Ama biz bu camiyi yapacağız. Hiç kimse yapmasa da ben kendim yapacağım. Ama istiyorduk ki ortaklaşa yaparak tüm Türkiye'ye bir örnek olmaktı. Şimdi boynumuzun borcudur. En güzel camiyi oraya inşa edeceğiz. Adım adım model oluşturarak yapacağız" ifadelerini kullandı.

'Bu kette ilk önce adalet olacak'

Ağrıdaki çalışmalarından hiçbir mahalleye ayrımcılık yapmadığının altını çizen Sakık,"Seçimi aldığımız günden beri tüm Ağrı halkına eşit mesafede hizmet etmeye çalışıyoruz. Hiçbir mahalleye ayrıcalıklı davranmadık davranmayacağız. Ben bu güne kadar hiçbir seçimden sonra köy yada mahalle oylarına bakmamışım. Seçim bittiği gibi tüm halkımıza eşit bir şekilde hizmet etmeye başladık. Bu mahalle bize çok oy vermiş, diğer mahalle bize az oy vermiş diye bir şey yok. Bu kentte ilk önce adalet olacak" dedi.

' Mahallelerde modern taziye evleri inşa edeceğiz'

Yapılan çalışmalar ve eksikler için muhtarlar ile bir araya geldiklerini ve eleştirileri olan her kesin yüzlerine eleştiri yapmaları gerektiğini vurgulayan Sakık,"Biz bu kentte zaman zaman muhtarlarımız ve halkımız ile bir araya geliyoruz. Buradaki amacımız çalışmalarımı hakkında sizden eleştiri almak. Hem bir birimizin eksiklerini söyleyelim hem de kentimizle ilgili neler yapabileceğimizi tartışalım. Bizim eksiklerimizi yüzümüze söyleyen her kes arkadaşımızdır. Bizim eksiklerimizi arkamızdan değil yüzümüze konuşun. Mahallelerimizin sıkıntılarını biliyoruz. Bununla birlikte çoğu mahallede acil olan sıkıntıları da bitirmişiz. Mahallerde alt yapı, yol, su çalışmaları tamamlanmak üzere. Bu konularda pek sıkıntının kalmadığını biliyoruz. Bununla birlikte kentin her yerinde çalışmalarımı devam etmektedir. Yeni Sebze hali, 35 kilometre asfalt, 125 bin metrekare kilitli parke taşı döşeme, Kaldırım, alt yapı, şehirler arası otogarın yenilenmesi , çiçeklendirme çalışmalarımız devam ederken Tahir Elçi Meydanındaki çalışmalarımızın sonuna geldik. Bunu siz değerli muhtarlarımız da biliyorsunuz. Mahallelerimizde şu an eksik olan taziye evleri ile parklardır. Bizim de bunlara yönelik çalışmalarımız var. Mahalle muhtarlarımız taziye evleri için bizlere yer göstersinler bizde yeni proje olan iki katlı ve modern taziye evlerimizi inşa etmeye başlayalım. Aynı şekilde bu büyük parklar içinde geçerlidir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mukaddes Kubilay Sırrı Sakık Türkiye Ağrı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title