Haberler

Sakatlar Derneği Başkanından Davayla İlgili Açıklama

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, 2013 yılında yapılan kongrenin iptali için açılan dava sürecinde bilirkişiye itiraz ettiklerini dile getirdi.

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, 2013 yılında yapılan kongrenin iptali için açılan dava sürecinde bilirkişiye itiraz ettiklerini dile getirdi.

2013 yılında gerçekleştirilen kongrenin ardından yeter tam sayısının sağlanamadığı iddiasıyla açılan davada sürecin devam ettiğini ifade eden Şirin İHA'ya yaptığı açıklamada, "Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi'nin 2013 yılında yapılan genel kurul seçimini 80 oy ile kaybeden 2 rakibimiz daha sonra iş birliği yaparak kongrenin iptali için adliyede dava açtılar. O tarihten bu tarafa dava devam ediyor. Daha sonra bunlar kişisel itiraz edince dernekler masası bizim derneğimizde inceleme yaptı. Burada yapılan incelemede 5 kişinin kongreye gelmediği halde onların yerine kongrede imza atılıp oy kullanıldığı tespit edildiği için dernekler masası valilik hukuk birimine durumu iletince valilik bu konuda bir dava açtı. Sahte imzaların bulunması ve gereğinin yapılmasını istedi. Buna istinaden daha sonra genel kurullarda iki liste olur. Biri kongreye katılan kişilerin imzaladığı hazirun listesi, diğeri de kongrede oy kullananların oy atma listesidir. Hazirun listesi 419 imzalı, oy kullanma listemiz 398 imzalı. Şimdi bu mahkeme bilirkişiye evrakları verirken, hazirun listesi verilmemiş. Oy kullanılan 398 kişilik liste verilmiş. Buna istinaden mahkemeye itiraz ettik, bütün evraklarımızı kongrede kullanılan oy pusulaları da dahil teslim ettik. Bilirkişi raporunun yeniden yapılmasını talep ettik. ve dava devam ediyor" dedi.

Gerekçeli kararın açıklanmasının ardından temyize gidileceğini aktaran Şirin, "Mahkeme divan başkanlığını yürüten genel başkanımıza, genel merkezdeki yönetim kurulu üyemiz Nejla Hanım, üyemiz Sevgi Tok ve Sezai Sıbıç hakkında karar vermiş. Gerekçeli karar geldikten sonra temyize gidilecek. Genel merkezimizin ve avukatı aracılığı ile hukuk sürecini sürdürecek. Bizim hiçbir zaman art niyetimiz yok. Bütün tekerlekli sandalyeli üyelerimiz oyunu kullanmıştır. Asansörle çıkılmıştır. Her kongrede karmaşa oluyor. Yanlışlıkla kullanılan oy olmuş olabilir. Burada 80 fark yemiş. Yapılan soruşturmada bütün imzalar incelendi. Bütün arkadaşlarımız imza verdiler. Sakatlar Derneği'nin yönetiminin suçlanması mantıksız. Çünkü bu kongrelerde olabiliyor. Sonuçta seçim yapılmış. Onlar da seçime girmiş, seçim iptal edilmemiş. Biz hukukun verdiği her karara saygılıyız. 22 Nisan 2015 tarihindeki davada kongre iptal olsa ve yeniden yapılsa bile bu derneği yıpratan, güzel çalışmalarını, kamuoyundaki güzel yürüttüğü faaliyetleri art niyetle yıpratmaya çalışan kişiler Türkiye Sakatlar Derneği'nin hiçbir organında görev alma şansları yoktur. Eğer kongremiz yenilenirse bile yıpratma politikası içinde olan kişiler hakkında hukuki olarak gereği yapılacaktır" ifadelerini kullandı. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Şirin Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title