Haberler

Sakarya Üniversitesi Akreditasyonda İlk Sırada Yer Aldı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayınlanan 2017 Tercih Kılavuzu'nda, akredite olmuş program sayısında ilk sırada yer aldı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayınlanan 2017 Tercih Kılavuzu'nda, akredite olmuş program sayısında ilk sırada yer aldı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, yaptığı açıklamada, Sakarya Üniversitesinde dünyadaki tüm kalite ve akreditasyon süreçlerine büyük oranda uyumlu bir model geliştirdiklerini belirterek, tüm fakültelerin akreditasyon sürecine girdiğini söyledi.

Elmas, Mühendislik, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri ve Fen-Edebiyat fakültelerinin tüm bölümleri ile Teknoloji ve Sağlık Bilimleri fakültelerinin bazı bölümlerinin akreditasyonunun tamamlandığını kaydederek, Eğitim, Siyasal Bilgiler ve İşletme fakültelerinin akredite çalışmalarının da hızla devam ettiğini bildirdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın akreditasyon sürecinde üniversiteler arasında rekabetin oluşmasıyla eğitim öğretim kalitesinin daha da artacağı yönündeki beyanlarının kendileri için motive edici olduğunu söyleyen Elmas, "Üniversite olarak dünyadaki değişime açık, kendini sürekli geliştiren öğrenciler yetiştirmek için çabalıyoruz. Üst sıraları zorlamamız, en iyiyi yakalama çabamızın göstergesidir." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Üniversitesi Muzaffer Elmas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title