Haberler

Sakarya'da "Kudüs: Ey Hüzünler Şehri" Fotoğraf Sergisi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nce "Kudüs: Ey Hüzünler Şehri" fotoğraf sergisi açıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nce " Kudüs : Ey Hüzünler Şehri" fotoğraf sergisi açıldı.

Aralık ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Ofis Sanat Merkezi'nde (OSM) gerçekleştirilen açılışa, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Poyraz, daire başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Fotoğraf sanatçısı Süleyman Gündüz'ün fotoğraflarının yer aldığı sergi, büyük ilgi gördü. Sergi açılışının ardından söyleşiye katılan Gündüz, eserlerini Sakaryalı sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Kudüs'ten çok tanrılı dinlerin geçtiğini ama onlara ait bir eseri görmenin mümkün olmadığını belirten Gündüz, "Çok tanrılı anlayışın o şehirde bıraktığı izlerden görebileceğimiz hiçbir şey yok. O büyük medeniyetlerin yeryüzünün başka coğrafyalarında attıkları o güçlü imzalar, Kudüs'te su üzerine yazılmış yazı gibidir. Dolayısıyla onlara ait bir eser yok." diye konuştu.

Gündüz, Kudüs tevhidinin tek tanrılı anlayışın şehri olduğunu vurgulayarak, "Yazarlar Kudüs'ü, 'Gökyüzünde yapılıp yeryüzüne indirilmiş şehir.' diye tanıtırlar ve yeryüzünde Kudüs kadar ilham verici başka bir şehir yoktur. Mekke ve Medine, sadece Müslümanlar için ilham veren bir şehirdir ama Kudüs bütün insanlık için ilham verici bir şehirdir." dedi.

Başkan Toçoğlu, programın sonunda günün anısına Gündüz'e çiçek takdim etti.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Gündüz Zeki Toçoğlu Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title