Haberler

Sağlık Servettir

Güncelleme:

AB'li 4 İtalyan öğrenci bir Gençlik Projesi olan "Sağlık Servettir "projesi kapsamında Erbaa'ya geldiler.

Projenin amacı obezite ile mücadele ve doğal besin elde etme ,saklama yöntemlerinin iki ülke kültürleri arasında paylaşımını içermektedir.

Bu amaçla Erbaa'da olan İtalyan öğrenciler Erbaa Mehmet Akif İlköğretim okulu öğretmenlerinden Meryem Çevik Kılınç koordinatörlüğünde Erbaa'da ki çeşitli doğal saklama yöntemlerini yerinde görerek bilgi sahibi oldular.

Yine proje kapsamında konu ile ilgili öğrenci ve velilere çeşitli seminerler veren öğrencilere son gün Belediye Başkanı Ahmet Yenihan'ın misafiri oldular.Başkan Yenihan öğrencilere Erbaa'ya ait yerel tatlardan oluşan yemek verdi.

Yemekte konuşan Başkan Yenihan,"Avrupalı gençleri Erbaa'mızda ağırlamaktan oldukça mutluyuz.Kendilerine Türk yemek kültürüne ait tatları sunduk.Yemeklerimizi ve misafirperverliğimiz beğenmeleri bizleri oldukça memnun etti."dedi.

Yemek ile ilgili görüşlerini beyan eden öğrenciler,Türk yemek kültürünü ve tatlarını oldukça beğendiklerini söylerken ,kendi elleri ile yaptıkları Tokat Kebabı'nı test ederken oldukça keyifli oldukları gözlendi.

Erbaa'lıların misafirperverliğinden oldukça memnun kalan İtalyan öğrenciler,en kısa zamanda Erbaa'ya tekrar gelmek için söz verdiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Yenihan Erbaa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title