Haberler

Sağlık-Sen'den Ttb'ye 'Zeytin Dalı Operasyonu' Tepkisi

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, terörle mücadeleyi "savaş" olarak niteleyen ve bu mücadelenin hemen sona erdirilmesi çağrısında bulunan Türk Tabipler Birliğine (TTB) tepki gösterdi.

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, terörle mücadeleyi "savaş" olarak niteleyen ve bu mücadelenin hemen sona erdirilmesi çağrısında bulunan Türk Tabipler Birliğine (TTB) tepki gösterdi. Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, TTB'nin Zeytin Dalı Operasyonu'na ilişkin açıklamasını eleştirdi. Memiş, TTB'nin tabipler adına yaptığını iddia ettiği açıklamanın tabipler yerine kendi ideolojik görüşlerini yansıttığını kaydetti. "Ülkemizin hekimleri ve bütün sağlık çalışanları her zaman ülkesinin, milletinin yanında olmuştur, olmaya da devam edecektir" diyen Memiş, terör ve terör örgütleriyle mücadelenin ülkemiz üzerinde oyun oynamak isteyen, son olarak 15 Temmuz'da başarısız olan emperyalist güçlere karşı verilmekte olan bir mücadele olduğunu vurguladı. Gerek Fırat Kalkanı Operasyonu'nda, gerekse şu anda yürütülmekte olan Zeytin Dalı Operasyonu'nda mücadele edilen örgütlerin küresel güçlerin maşası ve temsilcisi olduğunu ifade eden Memiş, "TTB ve benzeri açıklamalarda bulunarak, bilerek veya bilmeyerek terör destekçisi olanlara kurumlara tavsiyemiz terör, terör örgütleri ve bunların arkasındaki güçlere karşı milletimizin, devletimizin yanında olmalarıdır. Şimdiye kadar millete muhalif olmayı marifet saymış bu güruhun bunu başarabileceğine inanamasak da denemelerini tavsiye ediyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin terör ve terör örgütleriyle mücadele sürecinde olduğunu hatırlatan Memiş, "Hükümetimiz kendi sınır güvenliğini, vatandaşlarının mal ve can güvenliğini sağlamak için bu operasyonu başlatmıştır. Milletçe bu operasyonu destekliyor ve başarılı olmamız için dua ediyoruz. Sağlık çalışanları, ülkemizdeki terörle mücadelede gösterdikleri destansı görev aşklarını yine göstermektedir. Cephede güvenlik güçlerimizin hemen arkasında yer alarak yaraları sarmaktadır. Gerçek manada yaşatmayı seçen hekim ve sağlık çalışanlarımız bunu milletin evladının yanında olarak, yaraları sararak göstermektedir" dedi.

Memiş, 'savaşa hayır, barış hemen şimdi' diyerek terörle mücadelenin sonlandırılması çağrısında bulunan TTB'nin terör örgütleri sınırda cirit atarken, ülkenin yanı sıra vatandaşların can ve mal güvenliğine kast ederken barışın nasıl sağlanacağını da açıklaması gerektiğini kaydetti. Terörle mücadelede teröristlerin yaşam hakkını savunanların, teröristlerin saldırıları, güvenlik güçlerini ve vatandaşları haince, kahpece katletmesi karşısında sessiz kaldıklarını ifade eden Metin Memiş, millet ve temsilcisi oldukları hekimlerin TTB'ye hak ettiği cevabı vereceğini söyledi. TTB'nin açıklamasını şiddetle ve lanetle kınadıklarını belirten Memiş, söz konusu açıklamadan dolayı cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Metin Memiş Memur Sen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title