Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu İzmir'de Balkanların Temsilcileriyle Buluştu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İzmir Menderes’te Balkanlar’dan gelen temsilciler ve İzmir’deki Balkan derneklerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İzmir Menderes'te Balkanlar'dan gelen temsilciler ve İzmir'deki Balkan derneklerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müzzinoğlu, Menderes Meci's Restraurant'ta, İzmir'deki 4 balkan federasyonu başkanı, 24 dernek başkanı ve yurtdışındaki balkan dernekleri temsilcileriyle akşam yemeğinde buluştu. Gecede konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Tarihimizi, kültürümüzü konuşabilmek, paylaşabilmek benim için önemli. 'Gönülden gönüle yol vardır ve gönül dostlukları bir farklıdır' sözünün karşılığı bu akşamdır. 2000'li yıllardan itibaren AK Parti olarak biz Balkanlar'da geçmişimiz, değerlerimizi, eserlerimiz, yaşayan insanımız var dedik. Bu süre zarfında orada yaşayan soydaşlarımız üzüntüleri, hüzünleri unutmak istediler. Çünkü uzun süre unutulmuş, ihmal edilmiş hissini yaşadılar. Ben de Batı Trakya'da çocukluğumda bu hissiyatı yaşadım. Bu sıkıntıları ortadan kaldıran yine biz olduk. Selanik'e Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak giden ilk kişi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Nerede bizim Atatürkçüler? Nerede sözde onu kullanıp özü itibariyle olmayanlar? 2004 yılında Batı Trakya'ya ilk kez giden yine Erdoğan'dır. Kolay cümleler kurmak kolaydır. İşin özüne, ruhuna sahip çıkmak önemlidir. Bunların neredeyse büyük bir çoğunluğu Srebrenista'nın, Gostiva'nın, Girit'in tarihimizdeki yerini bilmez. İster Türkiye, ister Balkanlar'da olalım bu milletin medeniyet değerleri size bırakılmış tarihi sorumluluk, vasiyet, mirastır. Biz bu mirasa sahip çıkıyoruz. Kurulduğumuz günden itibaren AK Parti olarak biz siyaseti milletin ortak aklı ile yapıyoruz. Daha çok üretim, daha çok yatırım, dünya ile yarışır bir anlayışla siyaset yaptık ve siyasetimizi bu zemine oturttuk" dedi.

İZMİR'E YEŞİL IŞIK

1 Kasım seçimlerine değinen Bakan Müezzinoğlu, "Ben bu sefer Bursa'dan adayım. Edirne'den de oldum. Gün gelecek İzmir'den de olurum kısmetse. Meclis'te en çok bana belden aşağı vuran kişi şu an ABD'de tedavide. Şimdi ambulans uçağımız gidip o kişiyi Türkiye'ye getirecek. 12 yıl önce yola çıktığımızda bizim hayallerimizle hedeflerimizle alay edenler, dalga geçenler oldu. Bol keseden atın ne de olsa gideceksiniz dediler ama gitmedik, gitmeyeceğiz de. Biz arkamızda çil çil eserler bırakan bir siyasi anlayışın neferleriyiz" ifadelerini kullandı.

3 PARTİYİ ELEŞTİRDİ

CHP, MHP ve HDP'yi topa tutan Bakan Müezzinoğlu, "Milletin başına bela olan terör örgütüne terör örgütü diyemeyen, teröriste terörist diyemeyen, ben sırtımı şuraya buraya dayadım diyenler farklı bir ayıbın içine girdi. 7 Haziran'da tek hedefleri vardı. AK Parti'yi tek parti olarak iktidara getirmeyelim. Bunun için HDP'ye destek gerekiyorsa destek verelim yeter ki AK Parti gitsin. Yine Atatürk'ü kullanan sahte Atatürkçüler ve sahte Türkçülerle mücadelemiz devam ediyor. Atatürk'ün bu ülkede gittiği noktalara şimdi CHP gidebiliyor mu? Sayın Kılıçdaroğlu Tunceli doğumlu, Ben Dersim'in çocuğuyum diyor. Tunceli'de CHP var mı? Tatlı su siyasetçiliği yapmak için oh ne güzel İzmir. Ucuz ulusalcılık yapıyor. Sezgin Tanrıkulu Diyarbakır'ın çocuğu. Ey Tanrıkulu Diyarbakır'da aldığın oy yüzde 0.5. Bu bölgelerde ay yıldızlı bayrak nasıl dalgalanacak? Ucuz cümlelerle siyaset olmaz. Hadi Balkanların evladı olarak bizim bölgeleri bilmezsiniz buna razı olduk ama ay yıldızlı bayrağımız Diyarbakır'da, Hakkari'de, Tunceli'de nasıl dalgalanacak? Hani ulusun bütününü kucaklayacaktınız? Diğeri ise çıkıyor Milliyetçiyim diyor. Ankara'da oturmak ile milliyetçilik olmaz. Ankara'da oturmanın dışında ne yapar? Gece twitter hesabından 3 cümle yazmak ve her şeye hayır demekten başka ne yapar? Bu milletin kaderi hepimizin sorumluluğu. Birilerinin yanlış yapması bizim sorumluluğumuzu azaltmaz, arttırır. Onların da eksikliğini biz kapatmak zorundayız" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NUN İZMİR ADAYLIĞINA ELEŞTİRİ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun kendi memleketi Tunceli'den aday olmamasını eleştiren Müezzinoğlu, "Git Tunceli'den aday ol. Olmaz İzmir'den aday olur. 2 kere gelir gider o kadar. İzmir, medeniyetin beşiği. Dünyaya inci gibi konumuyla açıldığımız kapı. Yine bir sorumluk gerekiyorsa yine biz o sorumluluğu üstleneceğiz İzmir'de de, ülkemizin her noktasında da. Nasıl ki bir Selanik çocuğu vatana sahip çıktıysa, biz de sahip çıkmaya devam ediyoruz. Derdimizi kimin milletvekili olacağı, bakan olacağı değil. Derdimiz bu milletin yarın nerede olacağı derdidir" dedi.

HASTANE MÜJDESİ

Sağlık Bakanlığının çalışmalarına da değinen Bakan Müezzinoğlu, "1 Kasım ülkenin kaderidir. Birlik ve beraberlik seçimidir. Biz seçimi Menderes'te Sayın Bakanımızın desteğiyle aldık dedi Menderes Belediye Başkanımız Sayın Bülent Soylu. Başkanım, Türkiye Cumhuriyeti'nin Sağlık Bakanı olarak 40 bin yatak kapasiteli 250'nin üzerinde hastanenin inşaatını yapıyoruz. Önümüzdeki yıl 10 bin yatak kapasitesi daha ilave olacak. Buna Menderes ve Kınık'ta dahil" ifadelerini kullandı.

"BIRAKIN RAHAT UYUSUN"

AK Parti hükümetleri boyunca ülkenin geleceğe emin adımlarla ilerlediğini kaydeden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bir iddialı cümle daha söylüyor, CHP ve MHP'li vekillere havale ediyorum. Dünyanın hangi büyük ülkesi olursa olsun şu anda kamu imkanlarıyla yapılan 50 bin yatak kapasiteli devlet hastanesi başka ülkede yok. Bu başarı ülkemizin başarısı. 200 yılına kadar niye bu tür başarılar yoktu. O zaman hükümette olanlar niye bu başarılara imza atmadılar? Ey Atatürkçü diye geçinenler artık boş sözleri bırakında Atatürk yerinde rahat uyusun" diye konuştu.

BAŞKAN SOYLU: "AK PARTİYİ MENDERES'TE YEREL İKTİDAR YAPTIK"

Gecede konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "Bu davaya gönül vermiş isimleri Menderesimiz'de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Hacı İlyas Bey, 1 Kasım seçimleri 2. Çanakkale muharebesidir dedi. Ben gerçekten sayın bakanıma da onu belirttim. Bizim teşkilattaki arkadaşlarımızdan daha heyecanlı, kendisine teşekkür ediyorum. Sayın Bakanım biz Menderes'te sizin sayenizde seçim kazandık. 30 Mart yerel seçimleri için Menderes'e devlet hastanesi sözünüz ile AK Parti'yi Menderes'te yerelde iktidar yaptık. Sayın Bakanıma tüm Menderesliler adına teşekkür ediyorum. İlçemizde 75 yataklı devlet hastanesinin yapımı için her türlü hazırlık yapıldı. İnşaatın başlangıç tarihini Sayın Bakanımız sizlerle paylaşacak. Yine Sayın Bakanımız'ın sayesinde ilçemizin büyük bir eksiği olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'de 5 gün önce hizmete başladı. Artım Menderesli vatandaşlarımız ağız ve diş sağlığıyla ilgili sorunları için başka ilçelere gitmek zorunda değil. Bir konuya daha açıklık getirmek istiyorum. AK Parti'nin İzmir'de 1 Kasım için Balkan göçmeni veya Batı Trakyalı bir vekil adayı çıkarılmadığı yönünde algı yaratılıyor. Sayın Bakanımız Edirne'den vekil adayı olduğu kadar İzmir'in de vekil adayıdır. Ayrıca İzmir'den Tansu Kaya ve Kerem Ali Sürekli partimiz tarafından vekil adayı olarak gösterilen isimler. Yani yaratılmak istenen algı tamamen yanlış.Bu vesile ile bu gecede bizimle olan Başta Sayın Bakanımız olmak üzere, tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Ak Parti Menderes İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title