Haberler

SAGİAD Üyeleri; Çin İşadamlarıyla İkili İş Görüşmesi Yaptı

Güncelleme:

SAGİAD Üyeleri; Türkiye-Çin Cumhuriyeti Ticaret ve Yatırım Forumu'na katıldı.

Sakarya Girişimci İşadamları Derneği (SAGİAD): üyesi 5 işadamı TUSKON tarafından İstanbul Conrad Otel'de düzenlenen Türkiye-Çin Cumhuriyeti Ticaret ve Yatırım Forumu'na katılarak, ikili iş görüşmesi yaptı.

Sakaryalı işadamları, Çin'lilerle ikili görüşme yaptı

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu'na (MARİFED)'e bağlı olan Sakarya Girişimci İşadamları Derneği (SAGİAD): üyesi 5 işadamı; TUSKON tarafından düzenlenen Türkiye-Çin Cumhuriyeti Ticaret ve Yatırım Forumu'na katıldı. SAGİAD yetkilisi Erkan Ay ile birlikte foruma katılan; Enes Bilgisayar Yönetim Kurulu Başkanı Enes Sevindik, Hızır Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Akyıldız, Endüstriyel Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Firma Hakan Nebilir, Çelik Kardeşler Petrol Zahirecilik Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Küçüksaray ve Turkwind A.Ş. Sakarya Danışmanı Osman Özbayraktar; şirketleriyle ilgili Çin işadamlarıyla, karşılıklı iş görüşmesi gerçekleştirdi. SAGİAD üyesi işadamları Çin'lilerle yaptığı ikili görüşmelerinin ardından, TUSKON Genel Başkanı Rızanur Meral'le de biraraya geldi. "Hemşerilerim gelmiş" diyen TUSKON Genel Başkanı Rızanur Meral; yapacakları yatırımlarla ilgili işadamlarına uyarılarda bulunarak; "Alacağınız malı, yerinde görüp kesinlikle kontrol etmeden almayın. Yurtdışına açılın, düzenlediğimiz toplantıları kaçırmayın" dedi.

2013 yılının da Çin'de Türkiye yılı olması

'TUSKON olarak, Çinli yatırımcıları Türkiye'ye davet etmenin yanında, aynı zamanda başta Afrika olmak üzere, Balkanlar, Orta Asya ve Ortadoğu'da işbirliğine gidip ortaklıklar kurmak istiyoruz" diyen TUSKON Genel Başkanı Rızanur Meral; "Türkiye'nin son 10 yılda ortaya koyduğu başarılı ekonomik büyüme ve yatırımcılara sunduğu istikrar ortamı, Çin'in neden Türkiye'yi daha da önemsemesi gerekmektedir. Türkiye ve Çin üçüncü pazarlarda rekabet yerine işbirliğine girerlerse kazan-kazan durumu ortaya çıkacaktır. Yani hem Çin hem Türkiye hem de yatırım yapılan ülke kazanacaktır. Bu bağlamda 2012 yılının Türkiye'de Çin yılı olması, 2013 yılının da Çin'de Türkiye yılı olmasını iyi değerlendirmemiz ve bu rüzgarı arkamıza alarak yeni alanlarda da işbirliğimizi arttırmamız gerekmektedir" diye konuştu. TUSKON Genel Başkanı Rızanur Meral; toplantıya katılan Çin Uluslararası Ticareti Geliştirme Konseyi (CCPIT) Başkanı Wan Jifei'ye günün anısına plaket takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Rızanur Meral Sakarya Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title