Haberler

Saçını Boyattığı İçin KPSS'ye Alınmadığı İddia Edilen Öğretmen Adayı

Adana'da, sınav giriş belgesindeki fotoğrafla saç rengi uyuşmadığı için KPSS'ye alınmadığını öne süren Pelin Derya Çetinkaya, bireysel sınav hakkı istiyor Çetinkaya'nın avukatı Özkan: ''Müvekkilime bireysel sınav hakkı tanınması için ilgili kuruma başvurduk, mağduriyete neden olan tüm ilgililer hakkında.

Sınav giriş belgesindeki fotoğrafla saç rengi uyuşmadığı için KPSS'ye alınmadığı gerekçesiyle mağdur olduğunu bildiren öğretmen adayı Pelin Derya Çetinkaya (24), kendisine bireysel sınav hakkı tanınmasını istiyor.

Çetinkaya, babası Kamuran, annesi Sebiha Çetinkaya ve avukatı Vedat Özkan ile suç duyurusu için geldiği adliye önünde gazetecilerin sorularını cevapladı.

Kendisine sınav hakkı verilmesini ya da göreve atanmasını istediğini belirten Çetinkaya, "13 aylık emeğime mal olan görevlilere, polislere sesleniyorum; hepsinin peşindeyim. Hakkımı söke söke alacağım. Başka bir şey söylemek istemiyorum çok üzgünüm" ifadelerini kullandı.

Avukat Özkan ise olayın üzerinden 3-4 gün geçmesine rağmen, halen bir yetkilinin müvekkilini ya da ailesini aramadığını, Çetinkaya'nın mağdur edildiği tüm konularla ilgili işlemleri başlattıklarını belirtti.

Müvekkilinin sınav hakkının elinden alındığını, rencide edildiğini, hakarete uğradığını ve kimliğine el konulduğunu savunan Özkan, şöyle konuştu:

"Mağdur olan müvekkilimin şu an yasal haklarını araması için kimliği bulunmamaktadır. Bu konuda savcılığın ve kolluk kuvvetlerinin yaptığı  işlemlerde müvekkilimin kimliğine el konulduğu için yasal işlemler şu an itibariyle başlatılamamıştır. Cumhuriyet savcısıyla görüşeceğiz, kimlik örneğini alıp, bugün itibariyle 3 gün içinde HSYK'ya bu konuda gözaltı talimatı veren savcı hakkında şikayette bulunacağız. Müvekkilime bireysel sınav hakkı tanınması için ilgili kuruma başvurduk, mağduriyete neden olan tüm ilgililer hakkında da suç duyurusunda bulunacağız. Ayrıca bu olaydan dolayı mağdur olan ve bir yıllık emeği yok sayılan müvekkilimin maddi manevi mağduriyetlerin giderilmesi konusunda da yasal işlemlerin başlatılması için bugün itibariyle talepte bulunacağız."

Özkan, şimdiye kadar olayla ilgili bir soruşturma başlatılmadığını, müfettiş görevlendirilmediğini, herhangi bir görevden alınma ya da açığa alınma yapılmadığını sözlerine ekledi.

Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'nden mezun olduğunu ve Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde formasyon eğitimi aldığını bildiren Pelin Derya Çetinkaya, geçen yıl sarıya boyattığı saçıyla çekildiği fotoğrafla sınava başvurduğunu, daha sonra saçını kahverengiye boyattığını belirterek, 5 Temmuz'da yapılan KPSS'nin ikinci oturumuna, sınav giriş belgesinde yer alan fotoğraftaki saç renginin uyuşmaması gerekçesiyle alınmadığını iddia etmişti. - Adana

Kaynak: AA / Güncel

Vedat Özkan Çetinkaya KPSS Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title