Haberler

Sabıkalı Yolda Çalışmalar Başladı

Standartlara Uygun Olmadığı İddia Edilen, Birçok Kazanın Meydana Geldiği Uşak-sivaslı Karayolu'nda Bölünmüş Yol Çalışmaları Başladı.

Standartlara uygun olmadığı iddia edilen, birçok kazanın meydana geldiği Uşak-Sivaslı Karayolu'nda bölünmüş yol çalışmaları başladı.

Gazeteci Mehmet Tacettinoğlu'nun da bir trafik kazasında hayatını kaybettiği "sabıkalı yol" olarak bilinen Uşak-Sivaslı karayolunun 15 milyon YTL'ye malolacağı ve iki yıl içerisinde tamamlanacağı bildirildi.

Sivaslı ilçe girişinde düzenlenen törene Vali Kayhan Kavas, Karayolları Bölge Müdürü Erol Altun, Sivaslı Kaymakamı Sedat Yıldırım, Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu ile daire müdürleri ve ilçe halkı katıldı. 31 kilometrelik yolda iki şantiye kurulacağı ve çalışmaların 2009 sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi. Yol çalışmaları Karayolları Bölge Müdürlüğü, Sivaslı İlçesi, Uşak İl Özel İdaresi, Devlet Su İşleri ve Orman İl Müdürlüğü'nün ortak çalışmasıyla yapılacak.

Uşak'ı Denizli'ye bağlayan yolun bölünmüş yol çalışmalarına başlamaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun, "Ülke genelinde başlatılan 15 bin kilometrelik yol seferberliğinin 8 bin kilometresini tamamladık. Geri kalan 7 bin kilometrelik yol ağını da tamamlamak için hükümet ve biz çalışmalara hız verdik. Uşak-Denizli bağlantısı olan bu yol 180 kilometredir. Yolun 39 kilometresi Uşak il sınırlarında 7 kilometresi bölünmüş yol yapıldı. Geri kalan 31 kilometrelik bölümE bugün start veriyoruz. 15 milyon YTL'ye mal olacak çalışmalarda 340 bin metreküplük kazı ve 86 adet sanat yapısı inşa edilecek. Projeyi iki yılda tamamlamak üzere planladık" dedi.

Uşak Valisi Kayhan Kavas ise meslek hayatının en heyecanlı projelerinden birisinin temelini attıklarını söyleyerek, "Bu yolda çok kaza oldu, canlarımız yandı. İstatistiklere göre, her 64 saatte bir kaza meydana geliyor. Seferberlik ruhu ile başlatılan çalışmaları el birliğiyle yürüteceğiz. Para, birçok projede üçüncü ve dördüncü sırada yer alır" diye konuştu.

Törenin ardından bölünmüş yol çalışmalarına dualarla başlandı. Yol çalışmaları Uşak ve Sivaslı tarafından çift taraflı yürütülecek.

(KY-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title