Haberler

Sabiha Gökçen Havalimanı Altyapı Dönüşüm Projesini Hayata Geçirdi

Güncelleme:

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, tüm lojistik, finans ve insan kaynaklarına ait iş süreçlerinin entegrasyonunu SAP ile gerçekleştirdi.

Avrupa'nın ve dünyanın en hızlı büyüyen havalimanı olma özelliğine sahip İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, tüm lojistik, finans ve insan kaynaklarına ait iş süreçlerinin entegrasyonunu SAP ile gerçekleştirdi.

Sektördeki büyümesini, altyapı ve hizmetler alanına da taşıyacak yeni bir bilgi teknolojileri sistemi kurma kararı alan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), SAP dönüşüm projesini tamamladı. Havalimanı, 9 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan SAP projesi ile tüm lojistik, finans ve insan kaynaklarına ait iş süreçlerini entegre etti..

Havalimanları için örnek bir proje

Dünyadaki sayılı havalimanlarından birisi olan İstanbul Sabiha Gökçen'de gerçekleştirilen SAP projesi kapsamında, havacılık sistemleri ve SAP Gayrimenkul yönetimi üzerinde kurgulanan süreçler de dahil tüm iş süreçleri birbirleriyle entegre çalışır hale getirildi. İş sonuçlarının raporlanabilmesi için SAP Business Object iş zekası altyapısı kullanılarak yönetim raporlaması ve dashboard uygulamaları gerçekleştirildi. Bütçe Planlama ve Raporlama iş süreçleri de yine SAP üzerinde kurgulandı. SAP çözümleri sayesinde İSG, hizmet ve ürün satışlarının etkin bir şekilde yönetilmesi, başta kiralık alanlar olmak üzere tüm sözleşmelerin takibi ve yönetim raporlaması konularında iş süreçlerinde iyileştirmeler sağladı.

İSG CEO'su Gökhan Buğday, projenin havacılık sektöründe örnek bir proje olarak değerlendirilebileceğini belirterek, "İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı olarak her yıl ortalama %25 büyüyoruz. Bu büyümeyi destekleyebilmek için hem operasyonel olarak hem de bilgiye erişim anlamında bütünleşik sistemlere ihtiyaç duyduk. SAP, bu konuda hedeflerimizi gerçekleştirmemize olanak sağladı" diye konuştu.

SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin, konuya ilişkin açıklamasında, "Tüm dünyada ülkemizin gururu haline gelen, bugüne kadar sağladığı hızlı büyümeyle Türkiye'de havacılık deneyimine yepyeni bir boyut kazandıran Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nı da müşteri portföyümüze kattığımız için son derece mutluyuz. Yaptığımız işbirliği sonucunda bu işletmenin tüm operasyonel süreçlerini tek çatı altında toplayarak verimlilik sağladık, planlama ve raporlama kolaylıkları sunmayı başardık" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sabiha Gökçen İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title