Haberler

Sabiha Gökçen'e "Engelsiz" Havalimanı Sertifikası

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım,

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım,

"Mart ayından itibaren de Gören Göz Projemizi devreye sokacağız. İlk 5 bin cihazı da bedelsiz olarak İstanbul'da dağıtmaya başlayacağız"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'nin ilk "Engelsiz" Havaalanı Kuruluşu sertifikası verilmesi nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Törene Bakan Yıldırım yanı sıra Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve diğer davetliler katıldı.

"BU SOSYAL SORUMLULUĞA HERKESİ DAVET EDİYORUM"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, havilamında düzenlene törende yaptığı konuşmada, "Yine insanımız için vatandaşımız için hayırlı güzel bir hizmetin başlatılması vesilesiyle bir aradayız. Aslında bunu niye bir tören olarak yapıyoruz anlamış değilim. Normal şartlarda her sorumluluk sahibi insanın, ister kamu görevlisi olsun, isterse kendi işinde gücünde sade bir vatandaş olsun, hepimizin görevi engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmak olmalıdır. Bunu bir ayrıcalık, bir meziyet, bir maharet olarak görmekten artık vazgeçmemiz lazım" dedi. "Bu aslında bu Türkiye'ye, Türk halkına, Türkiye'yi yönetenlere verilen bir mesajdır" diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:"Hepimiz sorumluluğumuzu yerine getirelim, etrafımızdaki engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları zorlukları görelim. Bu tedbirleri almakta daha fazla gecikmeyelim. Verilen mesaj budur. Bu sosyal sorumluluğa herkesi davet ediyorum."

Engelli vatandaşlar için yapılan çalışmaların bunlarla sınırlı olmadığını anlatan Yıldırım, Devlet Demir Yolları'nın trenle seyahat edecek engelli vatandaşların yanında refakat edenlerden ücret alınmayacağını belirtti. Yıldırım, "Bu Devlet Demiryolları'nın devlete maliyeti ne olacak, ne olursa olsun. Bu vatandaşlarımızın yüzlerindeki tebessüme karşılık bunların hiç bir kıymeti yok. Ben 8.5 yılda 92 katrilyonluk ulaştırma, haberleşme yatırımı yaptım bu ülkede. Engelli vatandaşlarıma yaptığım bu anlamlı yatırım kadar beni mutlu etmedi. Bunun ayrı bir yeri var, bunun ayrı bir paylaşımı var. O kadar duygu yüklü hale geliyorsunuz ki, tarifi imkansız. Ancak yaşamak lazım" diye konuştu.

"İLK 5 BİN CİHAZI DA BEDELSİZ İSTANBUL'DA DAĞITMAYA BAŞLAYACAĞIZ"

Engelli vatandaşlar için çok önemli bir projeyi sonlandırmaya yaklaştıklarını anlatan Yıldırım, "O da 'Gören Göz Projesi.' Yapılan hesaplara göre Türkiye'de 1.5 milyon görme engelli vatandaşımız var. Bu vatandaşlarımıza çok büyük kolaylık sağlayacak 'Gören Göz Projesi' de bir teknoloji ürünü. Adeta üzerinizde taşıyacağınız bir cihazla hiç bir dış destek almadan sesli uyarılarla, mesajlarla istediğiniz yere gidebileceksiniz. Bunun denemeleri yapıldı, çokta başarılı sonuçlar alındı. Mart ayından itibaren de, Gören Göz Projemizi devreye sokacağız. İlk 5 bin cihazı da bedelsiz İstanbul'da dağıtmaya başlayacağız. Hayırlı olsan" dedi.

Yıldırım, Sabiha Gökçen Havalimanı'nında 2023 hedeflerine göre 375 milyon yıllık yolcuya ulaşmayı hedeflediklerini kaydederek, Sabiha Gökçen Havalimanının büyümesine dikkat çekti. Bakan Yıldırım törene katılan engelli vatandaşlarla da yakından ilgilenerek sorunlarını dinledi. Törende konuşan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği "Engelsiz"Havaalanı Projesinde, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın terminal işletmecisi İSG olarak, Türkiye'nin ilk "Engelsiz" Havaalanı Kuruluşu Sertifikasını almalarının gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Törende konuşmaların ardından, Bakan Binali Yıldırım, Özdemir'e "Engelsiz" Havaalanı Kuruluşu sertifikasını teslim etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title