Haberler

Sabancı Müzesi'nde 'Habersiz Buluşma'

Topkapı Sarayı ve Türk İslam Eserleri Müzeleri Hat Koleksiyonlarından Örneklerin Yer Aldığı 'Habersiz Buluşma' (Blind Date) İstanbul Sergisi, Sakıp Sabancı Müzesi'nde Yapılan Kokteylle Açıldı.

Deutsche Bank’ın çağdaş sanat koleksiyonundaki eserler ile Sakıp Sabancı, Topkapı Sarayı ve Türk İslam Eserleri müzeleri hat koleksiyonlarından örneklerin yer aldığı "Habersiz Buluşma" (Blind Date) İstanbul Sergisi, Sakıp Sabancı Müzesi’nde yapılan kokteylle açıldı.

Geceye katılan Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, çok değerli ve hiçbir yerde görülmeyen parçaların yer aldığını sergiyi, tüm İstanbulluların ziyaret etmesi gerektiğini söyledi. Hızlan, "Böyle bir çalışmanın Sakıp Sabancı Müzesi’nde olması çok güzel. Bence İstanbullular için büyük bir fırsat" dedi.

Sergi, Paul Klee, Wassily Kandinsky, Hans Arp, Joseph Beuys, Tony Cragg gibi çağdaş sanatçılarla Şeyh Hamdullah, Hafız Osman, Derviş Ali, Mustafa Rakım, İsmail Zühdi gibi hat sanatçılarını benzersiz eserlerini bir araya getiriyor ve 1 Kasım’a kadar açık kalacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title