Haberler

RTÜK Başkanı Şahin 11. Darülaceze Buluşmaları'na katıldı

Güncelleme:

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Darülaceze'nin hizmet ve projelerini tanıtmak üzere düzenlenen 11. Darülaceze Buluşmaları'na onur konuğu olarak katıldı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Darülaceze'nin hizmet ve projelerini tanıtmak üzere düzenlenen 11. Darülaceze Buluşmaları'na onur konuğu olarak katıldı.

Şahin, etkinlikte yaptığı konuşmada, her Darülaceze etkinliğine katılmaya çalıştığını belirterek, "Fakat öyle bir yere geliyoruz ki girerken belki hüzünlenmemiz belki de üzülmemiz gereken bir yer diye düşünüyoruz, sonra çıkarken ne oluyorsa bilmiyorum ama herkes gülerek çıkıyor buradan. Böyle bir şefkat yurdunu, bu mutluluk tebessümleriyle gezdiren yönetime teşekkür ediyorum." dedi.

Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci'nin bu göreve getirilmesinin çok doğru bir karar olduğunu ifade eden Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

"Ben müsteşarlık görevini ifa ediyordum ve burada doğal üyeydim. Çok güzel bir yönetim şekli vardı. Dün olmuş gibi hatırlıyorum. Hamza ağabeyimizin atanmasından sonra ortalık bakanlıkta karışmıştı. İyi ki de karışmış, bugün bunun meyvelerini alıyoruz. Bir yeri düzeltmek bazen bir zihniyetle, bir anlayışla mümkün. O anlayışı da birilerinin yürütmesiyle mümkün. O kadar güzel bir sistem kurulmuş ki burada, 125 yıl önce bu sistemi kuran bir deha varmış. Neden sonradan kimsenin tanımadığı, bilmediği bir ortama bürünmüş. Bu bir zihniyet meselesi. Sonra bir zihniyet geliyor bunu bu hale getiriyor. Bugün burada hayalini kurduğumuz her şeyin olduğunu görüyoruz. Mekanlar değişiyor, zihniyet değişiyor. Yan taraftaki yerleşkenin yapılmasında neler çektiğini ben biliyorum. Bugün devasa bir bina kazandırılmış oldu bu yapıya."

Bu toplantıda ayrıca medya mensuplarıyla da bir araya gelme imkanı bulduğunu dile getiren Şahin, medyanın Darülaceze konusundaki hassasiyetlerinin kendisini çok mutlu ettiğini belirtti.

Darülaceze'nin uluslararası mecralarda da tanıtılmasının önemine değinen Şahin, medyanın ve yönetmenlerin bu konuya daha fazla eğilmesi gerektiğini söyledi.

"Bir işe vesile olmak, o işi yapmak gibidir"

Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci de "Bizim inancımızda, kadim medeniyetimizde ve inanç ilkelerimizde bir işe vesile olmak, o işi yapmak gibidir. Basın mensupları bu konuda, binlerce kişiye ulaşma imkanına sahipler. Böyle bir hayır kurumuna insanları sevk etmek çok büyük bir artıdır." dedi.

Darülaceze sakinlerini ilk aldıkları zaman dinlerini veya ideolojilerini sormadıklarını, bakıma muhtaçsa aldıklarını vurgulayan Cebeci, "Buradaki insanlarla konuşun, buradaki insanlar daha uzun ömürlü yaşıyor. Çünkü bakım iyi. Burada insanlar moral olarak çökerse fiziken de çöker. O nedenle biz burada gıdalarını, psikolojik durumlarını en üst noktada karşılamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Radyo Ve Televizyon Üst Kurulu Ebubekir Şahin Darülaceze Haberler

Bakmadan Geçme

Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024? 2-3 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Sakla Beni final mi yapıyor? Sakla Beni bitiyor mu 2024? İnci Taneleri final mi yapıyor? İnci Taneleri bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title