Haberler

Rock Konseri Veren İmama Yönelik İnceleme

Antalya'nın Kaş ilçesinde Pınarbaşı Köyü Camisi'nde imamlık yapan ve 2 arkadaşıyla "FiRock" adlı müzik grubu kuran Ahmet Muhsin Tüzer hakkında başlatılan inceleme kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığından gönderilen müfettiş, Tüzer ve diğer ilgililerle görüştü

Kaş'ta Pınarbaşı Köyü Camisi'nde imamlık yapan ve 2 arkadaşıyla "FiRock" adlı müzik grubu kuran Ahmet Muhsin Tüzer hakkında Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan soruşturmada müfettiş raporunu tamamlandı.

Kaş'ın Pınarbaşı Köyü Camisi'nde imamlık yapan Tüzer, Erkin Koray'ın eski gitaristlerinden, aynı zamanda Kramp Grubu'nun kurucularından Doğan Sakin ve baterist İdris Tübcil ile mayıs ayında "FiRock" isimli rock grubu kurmuş, ilk konserlerini de Kaş Limanı'nda vermişti.

Konserin ardından İl Müftülüğü soruşturma başlatılması için Diyanet İşleri Başkanlığına yazı göndererek müfettiş istedi. Diyanet İşleri Bakanlığından gelen müfettiş, Kaş'a giderek soruşturmasını tamamladı.

Ahmet Muhsin Tüzer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'dan gelen müfettişin Pınarbaşı köyü muhtarı ve köylülerle, son olarak kendisiyle görüştüğünü söyledi.

Soruşturmanın olumlu geçtiğini, hiçbir sorun yaşamadığını ifade eden Tüzer, "Bar çalıştıran, farklı kesimden kişiler bile bana destek verdi. Müfettiş herkesi saygıyla karşıladı. Sorunsuz bir soruşturma geçirdik. Çok güzel oldu. Bu kadar güzel olur yani" dedi.

Tüzer, müzik çalışmalarının görevine engel olmadığını, imamlık ile müziği aynı anda götürebildiğini kaydetti. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Ahmet Muhsin Erkin Koray Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title