Haberler

Rize'de En İyi Çay Demleyen 3 Kadına Yarım Ton Kuru Çay

Rize'de en iyi çay demleyen 3 kadına yarım ton kuru çay Rize'de düzenlenen, 'En İyi Çay Demleme' yarışmasında dereceye giden Nurcan Koçali, Fatma Çalık ve Fatma Yanık'a toplam 500 kilo kuru çay ödülü verildi.

Rize'de en iyi çay demleyen 3 kadına yarım ton kuru çay

Rize'de düzenlenen, 'En İyi Çay Demleme' yarışmasında dereceye giden Nurcan Koçali, Fatma Çalık ve Fatma Yanık'a toplam 500 kilo kuru çay ödülü verildi.

Rize Belediyesi'nin, 'Yaz Spor Şenlikleri' etkinliği kapsamında Ağustos ayında Rize Ticaret Borsası'nın düzenlediği, 'En İyi Çay Demleme' yarışmasına katılan 60 kişi arasında ilk 3'e girenlere kazandıkları kuru çay ödülleri düzenlenen törenle verildi. Rize Ticaret Borsası'nda gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, ülke genelinde iyi çay demleme kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla bu etkinlikleri düzenlediklerini belirterek, hazırladıkları proje ile gelecek yıl ülke genelindeki kahvehane ve çay ocakları çalışanlarına da 'En iyi çay demleme' eğitimi vermeye başlayacaklarını söyledi.

DERECEYE GİRENLERE 500 KİLO KURU ÇAY VERİLDİ

60 kişinin başvurduğu yarışmada 500 gram çay ve su verilen yarışmacıların hazırladıkları çaylar demi, rengi, tadı, servis öncesi hazırlık, sunum ve servis yeteneği gibi kriterleri ön planda tutan jüri üyelerince değerlendirildi. Yarışmada Nurcan Koçali birinci, Fatma Çalık ikinci, Fatma Yanık ise üçüncü oldu. Birinciye 300, ikinciye 150, üçüncüye ise 50 kilo kuru çay verildi. Çay demleme yarışmasında birinciliği kazanan Nurcan Koçali, 250 kilo kuru çay ödülünün yarısını ihtiyaç sahiplerine dağıtacağını açıkladı. Törende en iyi çay demlenin püf noktalarını uygulamalı anlatan Koçali, demlediği çayı da katılımcılara ikram etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rize Belediyesi Fatma Çalık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title