Haberler

Reyonlar ve Çiçekler Engellilere Emanet Edilecek

Güncelleme:

Zihinsel engelliler, yurt dışında kesme çiçek yetiştiriciliği ve reyon görevliliği eğitimi alıp yurda dönüşte iş sahibi olacak.

Merve Yıldızalp - Zihinsel engelliler, yurt dışında kesme çiçek yetiştiriciliği ve reyon görevliliği eğitimi alıp yurda dönüşte iş sahibi olacak.

Engelli Dernekleri Federasyonunca düzenlenen ve AB fonları tarafından da desteklenen "Hafif Düzeyde Zihinsel Engellilerin İş Gücü Uyum ve Mesleki Eğitimler Projesi" kapsamında, 28 zihinsel engellinin meslek sahibi olması amaçlanıyor.

Proje kapsamında belirlenen 28 hafif düzeydeki zihinsel engelli; Almanya, İspanya, Polonya ve İtalya'da bir ay süreyle reyon görevliliği ve kesme çiçek yetiştiriciliği kursu alacak. Yurt dışına gitmeden önce dil eğitiminin de bulunduğu bazı kurslardan geçirilen engelliler yarın yola çıkacak.

Engelli Dernekleri Federasyon Başkanı Abdurrahman Kurtaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerin ekonomik bağımsızlıklarını kazanmasını önemsediklerini belirtti.

Kurtaslan, proje ile engelli istihdamına katkıda bulunmayı amaçladıklarını dile getirerek, proje kapsamında engellilerin takibi ve gözetiminin yapılarak raporlanacağını söyledi.

Engellilerin projeyle yabancı dil de öğreneceklerini ifade eden Kurtaslan,

"Engelliler için reyon görevlisi ve kesme çiçek yetiştiriciliği gibi sürdürülebilirliği olan alanları seçtik. Eğitimlerin sonunda uluslararası alanda geçerliliği olan bir sertifika alacaklar. Bu da istihdam edilmelerinde kolaylık sağlayacak" diye konuştu.

Kurtaslan, projeye katılan engellilerin yurda döndüklerinde İŞKUR tarafından işe yerleştirilmelerinin planlandığını da kaydetti.

-Engellilerden teşekkür-

Projeye katılan 24 yaşındaki hafif zihinsel engelli Didem Özdemir, Almanya'ya gideceği, gezip, eğitim alacağı için çok mutlu olduğunu söyledi. Alacağı eğitimin ardından meslek sahibi olacağını ifade eden Özdemir, projeyi hazırlayanlara teşekkür etti.

Proje sayesinde ilk defa yurt dışına çıkacaklarını belirten 18 yaşındaki Yunus Yıldırım ile 28 yaşındaki Nebahat Kahraman da projeden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Polonya İspanya Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title