Haberler

Revizyon İmar Planı Halk Bilgilendirme Toplantıları Sona Erdi

Güncelleme:

İlçe sırları içerisinde 5 Milyon m² lik alanda Revizyon İmar Planı çalışması yapan Karatay Belediyesi, halk bilgilendirme toplantılarını tamamladı.

Celalettin Karatay Kongre ve Gençlik Merkezinde 4 farklı program çerçevesinde 22 mahalleyi kapsayan Revizyon İmar Planı tanıtım toplantıları Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli tarafından gerçekleştirilerek Karatay'lının bilgilendirilmesi sağlandı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Mehmet Hançerli, Konya'nın ilk yerleşim alanlarını sınırları içerisine alan ve sahip olduğu tarihi kültürel miraslarla birlikte Karatay ilçesini köklü bir tarihten, modern bir cazibe merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını ve bu nedenle ilçenin 20 yıllık geleceğini planlayan imar planı uygulamasını hazırladıklarını söyledi. İlçe genelindeki sosyal teknik altyapı ve yeşil alanları artırmak amacıyla ilçede eski kent dokusunun bulunduğu toplam 5 Milyon m² alanda Revizyon İmar Planı hazırladıklarını ifade eden Hançerli, hazırlanan bu planı halkı bilgilendirerek paylaştıklarını belirtti. Karatay Belediyesi Revizyon İmar Planları kapsamında imar yollarının genişletilerek ilçedeki kentsel ulaşımın geliştirilmesi, eğitim tesisi alanlarını artırarak ilçedeki kişi başına düşen ilk ve orta öğretim alanlarının artırılması, kişi başına düşen yeşil alan miktarının artırılması, imar adalarının geniş ve site biçiminde yapılaşmasını özendirici olması ve imar planındaki bina kat sayısının yeşil alan, eğitim tesisi, sosyal tesis gibi alanların artırılması oranında yükseltilmesini hedeflediklerini vurgulayan Başkan Hançerli, çalışmanın hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Hançerli Karatay Konya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title