Haberler

Reuters Duyurdu: DEAŞ Lideri Bağdadi Yüzde 99 Yaşıyor

Güncelleme:

Reuters haber ajansı, Irak Kürt yönetimi kaynaklarına göre terör örgütü DEAŞ'ın lideri Bağdadi'nin yüzde 99 yaşadığını ve Rakka'da olduğunu bildirdi.

Reuters haber ajansına konuşan Kuzey Irak'taki KYB'nin terörle mücadele birimi yöneticisi Lahur Talabani, terör örgütü DEAŞ'ın lideri Ebubekir El Bağdadi'nin hayatta olduğunu söyledi.

RUSYA ÖLDÜ, IRAK YAŞIYOR DİYOR

Rusya, Mayıs ayı sonunda Bağdadi'nin Suriye'deki hava saldırısıyla öldürüldüğünü savunuyor.

Lahur Talabani'ye göre ise Bağdadi yüzde 99 yaşıyor ve Rakka'da.

ABD İSE "KANIT YOK" DEDİ

ABD, Rusya'nın açıklamalarına bugüne kadar hep mesafeli durdu, şimdiye kadar bir kanıt olmadığını birkaç kez ilan etti.

YÜZÜNÜ EN SON 2014'TE GÖSTERDİ

Terör elebaşı Bağdadi, bugüne kadar yüzünü ilk ve son kez 28 Haziran 2014'te gösterdi. Musul'daki El Nuri Camii'nde hilafet ilan eden Bağdadi'yi dünya bir daha hiç görmedi. Söz konusu tarihi cami ise, 21 Haziran'da DEAŞ militanları tarafından havaya uçuruldu.

TOPRAKLARININ DÖRTTE BİRİNİ KAYBETTİ

Elindeki en büyük kenti kaybeden terör örgütü DEAŞ, şu an sadece Rakka'da sıkışmış durumda. DEAŞ, geçen yıl elindeki toprakların dörtte birini yitirdi. 2014'ten bu yana Irak'ta kaybettiği alan ise yüzde 65'in üstünde. Kanlı örgüt, geçen yıl Irak Felluce ve Libya Sirte gibi çok önemli kalelerini yitirdi. Örgütün Ortadoğu'nun batısındaki en büyük merkezi El Bab ise, Fırat Kalkanı Harekâtı'yla 23 Şubat tarihinde geri alındı.

5 kıta, 30'u aşkın ülke

IŞİD, Mayıs ayından bu yana İngiltere Manchester ve Londra, Filipinler Mindanao, Endonezya Cakarta, Fransa Paris ve İran Tahran'da saldırı düzenledi. bugüne kadar 30'dan fazla ülkeyi hedef alan ve sayıları 200'e yaklaşan saldırıların bazıları doğrudan örgüte üye teröristler tarafından yapıldı, bazılarında ise yerel militanlar kullanıldı.

Amerikan CNN International'ın Şubat ayında yaptığı derlemeye göre, beş kıtayı kana bulayan saldırılarda 2 binden fazla insan öldü. Irak ve Suriye'deki savaşta ölenlerin sayısı ise tam bilinmiyor. Örgütün katlettiği sivil veya askerlerin on binlerce olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Rakka Irak Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title