Haberler

Ressam Viktor'un Gözünden İstanbul

Güncelleme:

'Bakü'de İstanbul Düşleri' isimli sergisi Pendik Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde görücüye çıktı.

Ressam Viktor Vasyakin ve Koleksiyoner Doç. Dr. Mehmet Rıhtım'ın, 'Bakü'de İstanbul Düşleri' isimli sergisi Pendik Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde görücüye çıktı.

Toplamda 43 eserden teşekkül sergi, 14 yağlı ve 29 sulu boya stillerden oluşuyor. Titiz çalışmalarda Ressam Vasyakin, özellikle İstanbul'un tarihi yapıları, mabetler ve şehrin silüetini resmetmiş. Eserleri farklı kılan yönse, yağlı ve sulu boya çalışmalarının adeta minyatür sanatını çağrıştırması. 21 Ocak Pazartesi gününe kadar açık olacak serginin açılışını Ak Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, PendikBelediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Kaymakam Cafer Odabaş ve İstanbul İl Genel Meclis Başkanı Hüsamettin Koçak yaptı.

Eserler ince işlenmiş bir minyatür gibi

Ressam Viktor Vasyakin'in bazı nedenlerden dolayı sergiye katılamadığını söyleyen Koleksiyoner Doç. Dr. Mehmet Rıhtım, "O bu resimleri yaparken arada bir soruyordu, 'İstanbul hala böyle mi?' diye. Bu eserler yaklaşık 15 yıllık bir çalışmanın, birlikte olmanın getirdiği bir şeydir. Eserler çok ince ve hassastır. Adeta ince işlenmiş bir minyatür gibi." dedi.

Açılış programında konuşan Başkan Dr. Kenan Şahin, "Pendik Belediyesi olarak yine güzel bir sergiye ev sahipliği yapıyoruz. Görsel açıdan çok güzel eserler var." dedi. Ak Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya ise, "Pendik Belediyesi sanata ve sanatçıya verdiği değeri her zaman gösteriyor. Emeği geçen herkesi kutluyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Akif Ersoy İstanbul Pendik Bakü Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title