Haberler

CHP'nin Müftü Nikahı Başvurusuna Anayasa Mahkemesi'nden Ret Cevabı Geldi

Güncelleme:

Anayasa Mahkemesi, 125 milletvekilinin müftülüklere evlendirme yetkisi verilmesi hakkındaki düzenleme ile bazı değişikliklere ilişkin yaptığı iptal başvurusunu reddetti.

Anayasa Mahkemesi (AYM), CHP'li Engin Altay, Özgür Özel, Engin Koç ile birlikte 125 milletvekilinin müftülüklere evlendirme yetkisi verilmesi hakkındaki düzenleme ile bazı değişikliklere ilişkin yaptığı iptal başvurusunu reddetti.

RESMİ GAZETE YAYIMLANDI

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan AYM kararında, Engin Altay, Özgür Özel, Engin Koç ile birlikte 125 milletvekilinin Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'da yapılan değişikliklere ilişkin başvuruda bulunduğu belirtildi. Söz konusu değişiklikler, il ve ilçe müftülüklerine evlendirme yetkisi verilmesi ile Kimlik Paylaşımı Sistemi'ne ilişkin düzenlemeleri içeriyor.

OY BİRLİĞİYLE REDDEDİLDİ

Yüksek mahkemenin 6 Aralık 2018 tarihindeki birleşiminde yapılan oylamada, Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun; 22. maddesinin (2) numaralı fıkrasına "dış temsilciliklere" ibaresinden sonra gelmek üzere eklenen "il ve ilçe müftülüklerine" ibaresinin, 11. maddesiyle değiştirilen Kanun'un değiştirilen 45. maddesinin (1) numaralı fıkrasında yer alan "kimlik verilerini" ibaresinin anayasaya aykırı olmadığı kararlaştırılarak, iptal ve yürütmeyi durdurma talepleri oy birliğiyle reddedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Anayasa Mahkemesi Türkiye 3. Sayfa Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (15)

CELALI:

muftu ne alaka bu isin memuru var iste

4
17
yanıtYanıtla
boş boş konuşma la:

onların içtiği alkol dokunmuyorda bizim içtiğimiz alkol niye dokunuyor o zaman size anlamsız cümle. Senin sadece cümlen değil hayatın anlamsız. bos bos konusma papazmış

yanıt2
yanıt1
jeck sparow:

15 üyesinin 12''sini cb''nin atadığı bir mahkemeden aykırı bir karar vermesini beklemek saçmalık zaten. .

4
10
yanıtYanıtla
KLMN:

KADINLAR İNSAN SAYILMASIN ARTIK BABASININ ABİSİNİN ONAYI İLE EVLENEBİLMELİ ALİ ONAYI YETERLİ OLMALI, ÜLKE BU ŞEKLE GİDİYOR ARTIK

0
13
yanıtYanıtla
MERSİN:

KİLİSEDE RAHİP VE PAPAZ NİKAH KIYIYOR SES YOKK. MÜHTÜLÜKLERE GELİNCE BAS BAS BAĞIRIYORSUNUZ. CENAZELERİNİZİ O ZAMAN GİDİN KİLİSEDE YIKATIN. NASIL BİR ZİHNİYET VAR YAVV SİZDE. ( ÇOCUK KİLİSEYE GİDER MODERN VE DAHİ OLUR, , , CAMİYE GİDERSE O DAHA ÇOCUKK OLUR SİZİN ZİHNİYETİNİZ BUDUR İŞTE )

6
4
yanıtYanıtla
ÖZKAN:

müslümanlığı kabul etmeyen istediği yerde istediği şekilde nikahını kıydırsın. ama yüzde doksandokuzu müslüman bir ülkenin insanlarına fikir sunmasın. dinsizliğini gidip başka ülkede yaşasın . müslüman adam böyle şeylere karşı çıkmaz. çıkanda kendini müslüman sanmasın. hem müslümanım de hemde Allahın bütün emirlerine karşı çık. dinini bilmeden ateist oldum de. ne zaman müslüman oldunki ateist olasın . zaten dinini bilmiyordunki araştırmadınki. bu ülke müslümanların kurduğu bir ülkedir.

6
4
yanıtYanıtla
meteeee:

müslüman bir ülkede müftü nün nikah kıymasında ne gibi bir sakınca var anlamak mümkün değil. aklım almıyor gerçekten.

8
2
yanıtYanıtla
altın semer:

sen ne zannediyon hakket papaz geliyor ameno deyip kutsayıp gidiyor ve resmi olarak evleniyorlarmı zannediyon. :)Olm burada imam nikahı varsa oradada papazın kıydığı nikah var onlar törenlerini kilisede yapıyor ama resmi nikahı resmi devlet adamının buradaki nikah memurunun yanında yapıyor. Bu kadar duyma sözlerle hayatınızın sonuna kadar onu kabul ediyorsunuz. Altın semer

yanıt0
yanıt2
fırast bulsalar:

efsane ingiliz başbakanı winston churchill :''''osmanlı ''yı mahalle mahalle işgal etseydik yine de hilafeti kaldıramazdık''demişti. bizim millette baştakine itaat ve saygı var, ATATÜRK''te emanete almıştı bu makamı, ama sonraki cehapeliler suistimal ettiler, ediyorlarbuhran dönemindeki , kurtuluş mücadelesini suistimal edip islama savaş açtılar, halen de aynı noktadalar

3
6
yanıtYanıtla
VAY ARKADAŞ:

Lafım karşı çıkanlara : batıya o kadar özeniyordunuz batı da papazlar kıyıyor nikahı daha ne istiyorsunuz??

6
2
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title