Haberler

Rektörlüğe İlk Kadın Aday

Güncelleme:

Yaklaşık 420 öğretim üyesinin oy kullanacağı Harran Üniversitesi rektörlük seçimi için ilk kadın aday Prof. Dr. Zeynep Şimşek oldu.

Harran Üniversitesi'nde rektörlük seçimi heyecanı devam ediyor.

Şimdiye dek Ziraat Fakültesi Öğretim Prof. Dr. Ali Seyrek, Prof. Dr. Bekir Erol Ak, Veteriner Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet İriadam, Prof. Dr. Gürbüz Aksoy, Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah Ekinci, İktisat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Abuzer Pınar ve Mühendislik Fakültesi Öğretim üyesi Ramazan Taşaltun adaylığını açıklamasının ardından dün bir açıklama yapan Prof. Dr. Zeynep Şimşek de aday olduğunu duyurdu.

Yaptığı yazılı açıklama ile çalışmalarını aktaran ve üniversite için hedeflerini belirleyen Şimşek, "Evrensel anlamda bilginin üretildiği, üretilen bilginin topluma kazandırıldığı, adil ve hak temelli yaklaşımların egemen olduğu bir üniversite için rektörlüğe adaylığım söz konusu" dedi.

Şimşek açıklamasında şu ifadelerini kullandı: "Hepinizin bildiği gibi, üniversiteler nitelikli insan gücü yetiştirmenin yanı sıra, bilimsel bilginin üretildiği ve bu bilginin topluma aktarıldığı evrensel kurumlardır. Üretilen bilginin topluma kazandırılması ise, üniversite ile toplum arasında kurulan mekanizmalara bağlıdır. Akademik hayatım boyunca yürüttüğüm ulusal ve uluslararası araştırma projelerinden edindiğim deneyimlerim, bu mekanizmaların nasıl kurulup işletileceğine dair önemli bilgi-beceri kazanmamı sağladı.

Üniversiteleri işlevsel hale getiren temel unsur öğretim üyeleridir. Her biri ayrı bir değer olan öğretim üyelerinin bilgi üretme süreçlerine katkıda bulunmak, akademik ve sosyal ihtiyaçlarını zamanında ve gereği gibi karşılamak, üretilen bilginin topluma kazandırılması için, üniversite ile toplum arasında mekanizmalar kurarak üniversitemi evrensel standartlara ulaştırmak için adayım.

Hep birlikte, her öğretim elemanının, her idari personelin, her öğrencinin kendisini değerli hissettiği, evrensel anlamda bilginin üretildiği, üretilen bilginin topluma kazandırıldığı, adil ve hak temelli yaklaşımların egemen olduğu bir üniversite için bütün öğretim üyelerimizin desteğini bekliyorum."

ZEYNEP ŞİMŞEK

2001 yılında Harran Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak göreve başladı. 2005 yılında doçent, 2009 yılında profesör oldu. 2003 yılından itibaren halen Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü (2004-2007 yıllarında Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğü) ve Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütüyor.

Anestezi, Ameliyathane, İlk ve Acil Yardım, Perfüzyon, Optisyenlik, Eczane Teknikerliği ve Podoloji Programları' olmak üzere 7 program açtı. Uluslararası (SCI-SSCI) hakemli dergilerde 40, ulusal hakemli dergilerde 44, ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumlarda 93 sözlü/poster bildiri ile 6 kitap bölümü yazdı. Uluslararası yayınlarında Prof. Dr. Şimşek'e 2015 Ocak itibariyle 697 atıf aldı.

2012 yılında 'Tarımda Çalışanların Sağlığı Sempozyumu'nu düzenledi. Harran Üniversitesi'nde Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni kurdu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Harran Üniversitesi Abdullah Ekinci Zeynep Şimşek Erol Ak Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title