Haberler

Rektör Elmas'tan İha'ya Yeni Sınav Sistemi ile İlgili Açıklamalar

Rektör Elmas'tan İHA'ya yeni sınav sistemi ile ilgili açıklamalar SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas: "Bu adımı çok olumlu buluyorum" "Öğrenci, sınav stresinden biraz olsun uzaklaşmış olacak"SAKARYA - Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.

Rektör Elmas'tan İHA'ya yeni sınav sistemi ile ilgili açıklamalar

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas : "Bu adımı çok olumlu buluyorum"

"Öğrenci, sınav stresinden biraz olsun uzaklaşmış olacak"

SAKARYA - Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Yükseköğretim Kurumları Sınavı olarak yeni açıklanan üniversiteye giriş sınavı hakkında İhlas Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Rektör Elmas, "Öğrenci bu sistemle stresten biraz olsun uzaklaşmış olacak. O bakımdan bu da olumlu bir adım, gelecekte KPSS sınavları ve Yabancı Dil Sınavları gibi diğer sınavlarda aslında bu sisteme dönüşmeli" dedi.

Milyonlarca öğrenciyi ve ailesini yakından ilgilendiren üniversiteye girişte uygulanacak yeni sınav sistemine dair İhlas Haber Ajansı muhabirlerine değerlendirmelerde bulunan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, kişinin sadece bilgisini test etmek yerine beceri ve yetkinliklerinin de ölçülebilecek hale getiren yeni sınav sisteminin olumlu bir adım olduğunu belirtti. Yeni sistemle birlikte eğitim sisteminin yürürlüğü ile sınavlar arasında da uyumluluk ve uyum olacağını dile getiren Elmas, sistemin daha da basitleşeceğini ve öğrencinin sınav stresinden biraz daha uzaklaşabileceğini ifade etti.

Yeni sistemle ilgili atılan adımların çok olumlu adımlar olduğunu söyleyen Rektör Elmas, "Dünya'da artık eğitim-öğretim daha önce de birkaç kez bunları açıkladık, herkeste açıklıyor, Türkiye'de bunun peşinde. Hem milli eğitim, hem yükseköğretim, hem mesleki yeterlilikler kurumu olarak dört koldan eğitim-öğretimi ilkokuldan, orta, lise, üniversite, önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktoraya kadar her kademede tanımlayalım. Bu kademede öğrencilerden hangi bilgi, beceri yetkinlikleri beklediğimizi de açıklayalım ve eğitimi böyle sürdürelim paydaşlarla birlikte. Aslında Dünya'da bugün gelinen nokta bu. Burada sorun şu; sınavların buna uygun yapılmama sorunu vardı. Şuanda ki yapılan adımlar aslında bu normlara uygun hale getirmeye yönelik çok olumlu adımlar. Örneğin, TEOG sınavının dönüştürülmesi, açıklandı tam netleşmedi ama burada ki açıklama eğitim-öğretim süreçlerindeki yapılanların değerlendirilmesine yönelik bir şey olacak umudundayız. Açık uçlu sınavlar, eğitimdeki derslerin ortak değerlendirilmesi gibi" dedi.

"Yeni sistemle öğrenci stresten biraz olsun uzaklaşmış olacak"

Üniversiteye girişte uygulanacak yeni sınav sistemiyle ilgili konuşan Elmas, "Üniversite giriş sınavları açıklandı, bu konuda çok yorumlar yapılıyor. Ama atılan adımda yine bu evrensel yaklaşımlara uygun yani kişilerin yeteneğini ölçüp sonra alanlarına uygun sınav yapıp buna göre yerleştirilecek. Bu sistem ileride daha da sadeleştirilebilir ama atılan adım, ilk önce atılmış adımdan daha ileride bir adım. Bu gelişmelere uygun bir adım. O bakımdan bu adımı çok olumlu buluyorum. Açık uçlu sınavlar, yetkinlik-beceri ölçmeye yönelik sınavlar yapılarak desteklenirse bu sistem daha basitleşmiş olacak. Öğrenci bu sistemle stresten biraz olsun uzaklaşmış olacak. Tamamen uzaklaşmak mümkün değil neticede bu bir sınav, yerleştirme ve seçme sınavı" diye konuştu.

"Kişinin sadece bilgisi değil beceri ve yetkinlikleri de ölçülecek"

KPSS, Yabancı Dil ve diğer sınavların da bu sisteme dönüştürülmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Elmas, "O bakımdan bu da olumlu bir adım, gelecekte bu KPSS sınavları gibi Yabancı Dil Sınavları gibi diğer sınavlarda aslında buna dönüşmeli. Yani kişinin sadece bilgisini test etmek değil, beceri ve yetkinliklerini de ölçer hale gelinmeli. Böyle olduğu zaman aslında eğitim sistemimizin yürürlüğüyle sınavlar arasında da bir uygunluk, uyum olacaktır. O bakımdan bu adımları hem TEOG için hem yükseköğretim sınavı için, adı değişti şimdi bununla ilgili adımlar bence olumlu adımlar. Tabi ki eleştirilebilir çünkü eğitim milyonları ilgilendiren bir husus. Ama burada önemli olan, Dünya'da ki gelişmelere uygun bir adım. Daha sonrasında bu sistem üzerinden bazı değişmeler de zamanla yapılabilir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sakarya Üniversitesi İhlas Haber Ajansı Muzaffer Elmas KPSS Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title