Haberler

"Rektör Adayı Belirleme Seçimi" Tamamlandı

Güncelleme:

Mardin Artuklu Üniversitesi "Rektör Adayı Belirleme Seçimi" sonuçlandı. Oylama sonunda yapılan sayımda altı aday arasından en çok oyu Prof. Dr. Serdar Bedii Omay aldı.

Artuklu Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen ve oy kullanacak yeterli çoğunluğun tespitinden sonra başlatılan rektörlük seçiminin açılışında konuşan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Bedii Omay ;

Üniversitenin kuruluşundan bugüne kadar yaptığı çalışmaları değerlendirerek, görev süresi boyunca, daha özgür ve demokratik bir üniversite ortamı yaratmaya çalıştığını belirtti.

Herkesin kendi kimliği ve dini ile özgürce temsil edilebildiği bir üniversite oluşturmak için mücadele verdiğini ifade eden rektör Omay, üniversitelerin bir ülkenin gelecekteki nitelikli insan potansiyelini yetiştiren kurumlar olduğunun altını çizdi.

Konuşmasında, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'na göre, "Üniversitelerde Rektör Belirleme" kıstaslarının eleştirilecek taraflarının da olduğunu söyleyen Omay, " Örneğin yasa gereği üniversitenin kadrolu öğretim üyeleri oy kullanabiliyor. Üniversite sadece bizden ibaret değildir. Temizlik işçisinden rektörüne kadar; öğretim görevlileri, idari personel, öğrenci temsilcilerimiz, okutmanlarımız ve uzmanlarımızın da burada olması ve bu rektörlük seçiminde aktif rol oynamalarını arzu ederdim" şeklinde konuştu.

Mevcut seçim sisteminin bütün üniversitelerde kutuplaşmaya yol açabileceğine dikkati çeken Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü: ''Belki bunu şu anda yeni kurulan bir üniversite olarak yaşamıyoruz. Ancak önümüzdeki dönemlerde böyle bir durumun bizi de beklediğini çok iyi biliyorum. Umut ediyorum ki hali hazırda hazırlanan yeni YÖK kanunu taslağında bu problemler izale edilmiş ve daha modern, çağdaş, adil, akademik ve hür bir sisteme adım atmış oluruz'' dedi.

Divan başkanlığını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım'ın yaptığı ve 56 öğretim üyesinden 52'sinin oy kullandığı seçimde, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Prof. Dr. Uğur Tanyeli, Prof. Dr. Mustafa Oflaz, Prof. Dr. Yaşar Kasap, Prof. Dr. Ayşegül Baykan, Prof. Dr. Bülent Tanju, ve Prof.Dr. Mustafa Oflaz yarıştı.

Soyadı sıralamasına göre oy kullanan öğretim üyelerinin oylama işlemlerinin tamamlanmasının ardından yapılan sayım sonucunda, rektör adayları arasında en yüksek oyu 43 oyla mevcut rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay aldı. Rektörlük seçimine başvuran 6 rektör adayının isimleri, aldıkları oy sayıları ile birlikte yüksek Öğretim Kurumu'na (YÖK) bildirilecek.

YÖK'ün Rektör Adaylarını İnceleme Komisyonu çalışması ve Yüksek Öğretim Genel Kurulunun toplantıları ardından yapacağı değerlendirmeden sonra belirlenen üç isim Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Serdar Bedii Omay Mustafa Oflaz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title