Haberler

Reha Çamuroğlu "Halkın Kararı"nda

Güncelleme:

TVNET, Uzman İsimler, Siyasetçiler, Hukukçular Ve Sivil Toplum Temsilcilerini "Halkın Kararı" Programında Ağırlamaya Devam Ediyor.

12 Eylül'de gerçekleştirilecek olan halk oylaması öncesinde, Referandum sürecini bütün yönleriyle izleyicisi ile buluşturan TVNET, uzman isimler, siyasetçiler, hukukçular ve sivil toplum temsilcilerini "Halkın Kararı" programında ağırlamaya devam ediyor. Moderatörlüğünü Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay'ın katıldığı programa bugün İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu katılıyor.

HSYK krizinin yeniden gündeme geldiği sürecin anlamının tartışıldığı programda, "Yeni Anayasa, beraberinde hangi yenilikler getirecek? Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde yeni Anayasa'nın önemi nedir? Yargı mekanizmaları neden bir siyasi parti gibi davranıyor? STK'ların halk oylamasındaki tutumlarını ideolojileri mi belirliyor?" sorularına da cevap aranıyor.

Programda ayrıca, CHP ve MHP başta olmak üzere bazı siyasi partilerle birlikte bir çok sivil toplum kuruluşunun hayır cephesinde yer aldıklarını ilan ettiği günlerde, sürecin başlangıcından itibaren yeni Anayasa'dan rahatsızlığını dile getiren BDP'nin PKK'nın ateşkes çıkışından sonra, "Referandum'da boykot etmeyebiliriz" açıklaması da değerlendiriliyor.

Halkın Kararı 21 Ağustos Pazar 21:30'da TVNET'te.

Çarşının Yolunu Öğrenmek

Moderatörlüğünü Dr. Şaban Kızıldağ'ın yaptığı, değerlendirme ve yorumlarıyla Prof. Dr. Sadettin Ökten ve Prof. Dr. Nazif Gürdoğan'ın katıldığı Mavera Sohbetleri'nde bu hafta, girişimcilik ve girişim kültürünün dünden bugüne serüveni üzerine bilgiler verilerek, ticaret kavramının algılanışı, sermayenin insanla ilişkisi ve yeni zamanların ekonomi felsefesine ilişkin kritikler yapılıyor.

"Veren el olmak kültürü, hangi kaynaklardan beslenmekte? "Yeryüzü ahretin atölyesidir" şeklindeki bir algı, beraberinde nasıl bir toplum modeli öngörür? Çarşının yolunu öğrenmek ne anlama gelmekte?" sorularının da cevaplandırıldığı programda, Hz. Peygamber'in ailesi ve çevresindeki insanların ticarete yaklaşımları ve ticari uğraşıları üzerine de bilgiler veriliyor.

Mavera Sohbetleri, 22 Ağustos Pazar 11:00'de TVNET'te.

*******

İstanbul'da Ramazan, Ramazan'da İstanbul

Tarihi ve kültürel birikiminin yanında çok kültürlülüğün de merkezi olan ve Avrupa Kültür Başkenti seçilmesiyle birlikte yeniden dünya gündemine gelen İstanbul'un mekânları, semtleri ve sembollerinin bütün yönleri TVNET ekranına geliyor. Sanat tarihçisi, Bizantolog ve kültür araştırmacısı Prof. Dr. Semavi Eyice'nin anlatımı ve İstanbul'un bir çok farklı mekanından karelerin de yer aldığı programda bu hafta, tarih boyunca İstanbul'un Ramazan geleneği anlatılıyor.

"İstanbul Minareleri, Son Devir Bizans, Mimarisi, Galata ve Kulesi, Bizans Devrinde Boğaziçi, Eski İstanbul'dan Notlar, Tarih Boyunca İstanbul, Atatürk ve Pietro Canonica, Istanbul Petit Guide, İstanbul: City of Domes" gibi bir çok kaynak kitabın yazarı da olan Eyice, "Bir Şehir, Bir Dünya, Bir Tarih" üst başlığıyla, engin birikimini "İstanbul"da paylaşıyor.

İstanbul 22 Ağustos Pazar 20:50'de TVNET'te.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title